miercuri, 24 iulie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăInformariIn Delta Dunarii inca este nevoie de ajutor!

In Delta Dunarii inca este nevoie de ajutor!

La sfarsitul lunii octombrie, reprezentantii autoritatilor locale din patru localitati afectate de inundatiile acestui an, in judetul Tulcea, au receptionat motopompele donate prin Ambasada Statelor Unite la Bucuresti, de catre Comandamentul European al Statelor Unite.

Astfel, comunele Ceatalchioi, Maliuc, Murighioil si Crisan au din acest an, in proprietate publica, cate o motopompa Novus 36, achizitionata cu expertiza Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta si care vor putea sprijini populatia locala in interventii rapide in situatii de urgenta.

Prefectul Judetului Tulcea, Vasile GUDU multumeste reprezentantilor Ambasadei Statelor Unite la Bucuresti pentru sprijinul oferit comunitatilor tulcene aflate in nevoie, promisiunea lansata la momentul situatiei de criza fiind astfel indeplinita cu succes.

In urma inundatiilor care au afectat Estul si Sud-Estul Romaniei, Comandamentul European (EUCOM) a pus la dispozitia Biroului SUA de Cooperare in Domeniul Apararii in cadrul caruia se deruleaza Programul de Asistenta Umanitara, suma de 40.000$ pentru ajutor umanitar de prima urgenta in patru sate cele mai afectate de aceste fenomene extreme. Pentru localitatile tulcene identificate de Institutia Prefectului au fost achizitionate si predate deja pompe de evacuare a apei din locuinte si gospodarii.

Luand in considerare specificul zonei, cat si necesitatea asigurarii unui mediu sanatos dezvoltarii de activitati in localitatile precizate, reprezentantii Ambasadei Statelor Unite la Bucuresti vor mai achitiona filtre de purificare a apei, urmand ca si acestea sa fie predate reprezentantilor autoritatilor locale.

Si tot in aceasta perioada, Prefectura Tulcea desfasoara o campanie de reconstructie a locuintelor afectate de inundatiile din aceasta vara.

Te-ai gandit vreodata cum ar fi sa-ti petreci sarbatorile de iarna intr-un cort in Delta Dunarii?

Catre

  • Institutiile Prefectului din intreaga tara
  • Companiile de constructii de locuinte
  • Echipele de specialisti si mesteri constructori
  • Voluntari

Oferiti-ne o mana de ajutor pentru reconstructia caselor daramate de inundatiile acestui an din comuna Ceatalchioi, judetul Tulcea!

Desi avem toate materialele de constructii, datorita specificului geografic, comunitatea locala nu dispune de suficienta forta de munca pentru ridicarea caselor daramate.

Aceste familii merita caldura unui camin de sarbatori!

Pentru relatii suplimentare ne puteti contacta la telefon 0240.511.042 sau pe email prefect[at]prefecturatulcea.ro

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Influența presiunii atmosferice asupra hrănirii peștilor

0
Influența presiunii atmosferice asupra hrănirii peștilor este un subiect complex care implică multiple mecanisme și variabile. Înțelegerea modului în care presiunea atmosferică afectează comportamentul...

RECOMANDAM