sâmbătă, 18 mai 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăInformariIstoria retraita - proiect implementat de Asociatia Pro Noviodunum

Istoria retraita – proiect implementat de Asociatia Pro Noviodunum

Proiectul ”Istoria retraita”, implementat de Asociatia Pro Noviodunum in parteneriat cu Institutul de Cercetari Eco-Muzeale ”Gavrila Simion” Tulcea si Asociatia ”6 Dorobanti” Bucuresti, se deruleaza in perioada 29 aprilie – 30 septembrie 2016 si este cofinantat din bugetul local al Municipiului Tulcea.

Prin proiectul ”Istoria retraita” ne dorim sa redam publicului larg cateva momente istorice, sa contribuim la educarea comunitatii, si in special a elevilor/tinerilor, in spiritul si respectul valorilor trecutului fata de traditiile militare, de cunoastere a momentelor importante ale istoriei locale si nationale, a aspectelor cotidiene ale vietii ostasesti, omagierii militarilor si civililor care in momente dramatice ale istoriei si-au facut datoria fata de patrie.

Activitatea intitulata Reconstituirea stationarii temporare a trupelor din vremea Razboiului cel Mare (1916-1918)  –  Regimentul 6 Dorobanti „Mihai Viteazul” consta in amenajarea unui bivuac la Muzeul de Istorie si Arheologie Tulcea, in Parcul Monumentul Independentei. Detasamentul o sa fie echipat in uniforme din vremea Razboiului cel Mare, care sa reflecte toate trupele ce au luptat in Dobrogea in toamna anului 1916 – romani, rusi, bulgari, germani si turci –, dar si desfasurarea unor actiuni interactive, cu caracter istorico-militar, care vor fi insotite de un fundal sonor (marsuri si cantece de epoca).

Aceasta reconstituire istorica a fost gandita a fi organizata in contextul sarbatorii celor 100 de ani de la intrarea Romaniei in Primul Razboi Mondial si pe aceasta cale ne dorim ca actiunea derulata sa reprezinte un moment dedicat omagierii sacrificiului facut de inaintasii nostri.

Manifestarea se va desfasura odata cu evenimentul international ”Noaptea Europeana a Muzeelor”, sarbatorita la data de 21 mai 2016. Publicul romanesc se bucura de o noapte in care muzeele din toata tara isi deschid portile cu evenimente si expozitii speciale, alaturi de alte miide institutii similare din Europa ”Noaptea Muzeelor”.

Proiectul cultural are ca scop promovarea imaginii orasului Tulcea, pastrarea si promovarea patrimoniul cultural si traditiei culturale a orasului, prin organizarea unor evenimente inedite, de tip reenactment, ca modalitate de a experimenta istoria.

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Noua lege a pescuitului 2024

Noua Lege a pescuitului şi a protecţiei resursei acvatice vii –...

0
Noua LEGE a pescuitului și a protecției resursei acvatice vii a fost adoptată de către Camera Deputaților în data de 7 mai 2024, la...

RECOMANDAM