miercuri, 29 noiembrie 2023
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăInformariLotca lipoveneasca, mesagerul Deltei Dunarii la Festivalul Donaufest Ulm / Neu-Ulm...

Lotca lipoveneasca, mesagerul Deltei Dunarii la Festivalul Donaufest Ulm / Neu-Ulm din Germania

Asociatia Ivan Patzaichin – Mila 23 reprezinta, in perioada 4-13 iulie 2014, Romania si Delta Dunarii ca destinatie speciala de ecoturism in cadrul Donaufest Ulm / Neu-Ulm 2014 din Germania, cel mai amplu festival international dedicat traditiilor, turismului si mobilitatii in tarile Dunarii. Festivalul de la Ulm se deschide oficial pe 4 iulie, la ora 17:00, in prezenta autoritatilor locale si a invitatilor din toate cele zece tari ale Dunarii. Cu acest prilej, Ivan Patzaichin va oferi celor doua primarii din regiunea Ulm / Neu-Ulm doua vasle create de mesterii locali din Delta si va anunta activitatile Asociatiei din urmatoarele zile.

Conceptul expozitional al Asociatiei Ivan Patzaichin – Mila 23 este inedit si a fost ales pentru a sublinia potentialul actual al resurselor naturale si umane din Delta Dunarii. Vizitatorii sunt asteptati nu intr-un stand obisnuit, ci intr-o casa tipica pentru satele din Delta, construita din lemn si stuf. Constructia va purta numele Discovering Rowmania si aici vizitatorii vor primi informatii despre natura si obiceiuri locale ale Deltei, precum si despre oferta de ecoturism. Asociatia Ivan Patzaichin – Mila 23 a invitat aici si reprezentati ai Asociatiei Romane de Ecoturism (AER), care vor prezenta publicului german alte destinatii de ecoturism din Romania.

In urmatoarele zece zile in acest stand va fi construita, in prezenta si cu participarea publicului, o lotca  – barca de lemn traditionala a pescarilor in Delta Dunarii. Lotca va fi construita de mesteri din Delta coordonati de Paul Vasiliu, constructorul canotcii. Alaturi de reprezentantii Asociatiei IP-Mila 23, mesterii vor oferi vizitatorilor detalii despre arta de a construi barci de lemn si vor impartasi povesti despre lotca si rolul sau in viata localnicilor. Lotca finisata in atelierul demonstrativ de la Ulm va fi pusa pe Dunare in ultima zi a festivalului si va fi oferita cadou de catre Asociatie Biroului Dunarii din Germania si locuitorilor orasului Ulm.

Sambata, 5 iulie, Ivan Patzaichin, presedintele Asociatiei, va fi reprezenta Delta Dunarii in cadrul Conferintei Internationale “Mobilitate ecologica si Economie Verde”, intr-un atelier de impartasire de bune practici. In cadrul acestui eveniment, Ivan Patzaichin alaturi de arhitectul Teodor Frolu vor expune cateva dintre proiectele deja desfasurate de Asociatie sub marca Rowmania. Principala preocupare a Asociatiei Ivan Patzaichin – Mila 23 se regaseste in actiuni de recuperare a traditiilor din Delta Dunarii, prin intermediul inovatiei ca instrument de mentinere si valorificare a biosistemului si a eco-economiei locale.

Sambata, 4 iulie si duminica, 5 iulie la pavilionul Deltei Dunarii de la Ulm, Corul Sinicika din Mila 23 va sustine cate trei concerte. Ansamblul este format din 11 artisti locali care interpreteaza vocal cantece traditionale lipovenesti.

Programul de activitati al Asociatiei Ivan Patzaichin – Mila 23  in cadrul Donaufest Ulm / Neu-Ulm 2014:

  • 4 -5 iulie, Prezentare de proiecte si bune practici in cadrul Conferintei Internationale “Mobilitate ecologica si Economie Verde”.
  •  5, 6 iulie (orele: 12:00, 17:00, 21:00) Concerte ale corului Sinicika de lipoveni din Mila 23, Delta Dunarii.
  • 4-13 iulie Cum se construiste o barca de lemn? – Atelier demonstrativ de construire a unei lotci traditionale lipovenesti. Trei mesteri din Delta Dunarii vor construi in prezenta publicului o barca de lemn, in timp ce ghizi turistici vor prezenta povestea barcilor cu vasle si oferta de rowing in Delta Dunarii a Asociatiei Ivan Patzaichin – Mila 23.
  • 4-13 iulie, Pavilionul Deltei Dunarii – destinatie de ecoturism prezinta zilnic traditiile, natura, obiceiurile si oferta de turism lent cu barca cu vasle in Delta. La stand vor fi oferite informatii si despre alte zece destinatii ecoturistice din Romania.

Biroul Dunarii cu sediul in Ulm, Germania (Donau Buro ULM/ Neu-UlM gemeinnutzige GMbH) este o organizatie non-profit a oraselor Ulm si Neu-Ulm care actioneaza ca agentie de proiecte pentru cooperare inter-regionala intre tarile Dunarii si organizeaza o data la doi ani.

Asociatia “Ivan Patzaichin-Mila 23” este o organizatie non-profit cu sediul in Delta Dunarii, Romania, care participa activ si constant la indeplinirea strategiei Uniunii Europene pentru Dunare si pentru consolidarea si promovarea Deltei Dunarii ca cea mai atractiva destinatie de ecoturism dintre regiunile umede din Europa. Presedintele Asociatiei, multiplul campion olimpic, mondial si international Ivan Patzaichin este si Ambasador al ecoturismului pentru Romania, iar Asociatia sa a derulat in ultimii doi ani campanii de promovare a Romaniei ca brand international de turism. 

Sursa comunicat presa Asociatia “Ivan Patzaichin-Mila 23

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Obținerea permisului de pescuit recreativ ANPA – ghid 2024

0
Practicarea pescuitului recreativ în habitatele piscicole naturale, cu excepția Rezervației Biosferei „Delta Dunării“, se realizează pe baza permiselor emise anual de ANPA și eliberate...

RECOMANDAM

Hotel Wels din Baltenii de Sus Delta Dunarii

Hotel Wels

0