luni, 28 noiembrie 2022
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăJurnal de calatorieManastirile din Dobrogea de Nord, cunoscute si mai putin cunoscute

Manastirile din Dobrogea de Nord, cunoscute si mai putin cunoscute

Cred ca majoritatea dintre noi au auzit, macar asa in treacat de manastirile Cocos, Saon si Celic-Dere. Sunt cele mai mari, dezvoltate, vechi si mediatizate manastiri din judetul Tulcea. S-a vorbit si inca se vorbeste de “triunghiul manastirilor din Dobrogea”. Cele trei, au devenit embleme ale pelerinajului monahal in judet, fiind vizitate in permanenta atat de turistii simpli cat si de cei ce cauta a se linisti sufleteste, a se reculege. Insa multi dintre noi nu cunosc faptul ca pe langa aceste trei asezaminte monahale exista  si altele ce merita sa fie vizitate si ajutate prin contributiile noastre sa se dezvolte. In total sunt 14 manastiri in judetul Tulcea: Cocos, Celic Dere, Saon, Valea Teilor, Uspenia, Vovidenia, Dinogetia, Cerbu, Codru, Macin, Macin – Izvorul Tamaduirii, Stipoc, Manastirea Nasterea Sf. Ioan Botezatorul si manastirea Halmyris.

Manastirea Cocos – Monument istoric, Manastirea Cocos este situata in judetul Tulcea, la o departare de 6 km de comuna Niculitel.

Manastirea Cocos

Manastirea Celic Dere – Situata la 30 km de municipiul Tulcea, intre satele Posta si Telita, pe valea Cilicului, a fost construita catre mijlocul secolului al XIX-lea ca manastire de maici.Manastirea Saon – Acest sfant asezamant a luat fiinta sub stapanirea otomana in anul 1846, prin plecarea unor calugari de la Manastirea Celic-Dere.Manastirea Valea Teilor – Situata la 4 km de comuna Valea Teilor, inspre Niculitel intr-un peisaj absolut fantastic, acest asezamant de calugari incepe sa se contureze din anul 2006.Manastirea Uspenia – ortodoxa de rit vechi, cu hramul Adormirea Maicii Domnului, se afla in localitatea Slava RusaManastirea Vovidenia – este situata in comuna Slava Cercheza, judetul Tulcea.

Manastirea Dinogetia – este situata in satul Garvan, comuna Jijila, judetul Tulcea.Manastirea Cerbu – situata intre Ciucurova si Topolog, o manastire in constructie, cu un proiect uimitor.Manastirea CodruManastirea Macin – se afla la intrarea in orasul Macin, pe drumul dinspre Isaccea.Manastirea Macin – Izvorul Tamaduirii – se afla situata la aproximativ 1 km de iesirea din orasul Macin mergand pe drumul catre Cerna.Manastirea Stipoc – este singura manastire situata in Delta Dunarii, amplasata pe grindul Stipoc, in apropiere de Chilia.Manastirea Nasterea Sf. Ioan Botezatorul – Apartine cultului ortodox de rit vechi.Manastirea Halmyris se afla la o distanta de aproximativ 2 km de la iesirea din localitatea Murighiol, pe drumul pietruit inspre Dunavatu de Jos, imediat dupa ruinele cetatii Halmyris.Speram ca prin frumusetea fotografiilor prezentate (va garantam ca si cadrul natural este deosebit la fiecare asezamant in parte) sa va convingem ca atunci cand aveti un drum prin apropierea vreunei manastiri, sa o vizitati.

ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ARTICOLE RECENTE

Pescarusul cu picioare galbene

Pescarusul cu picioare galbene – Larus michahellis

0
Generalitati: Pescarusul cu picioare galbene este o pasare de talie mare intalnita in apropierea baltilor, a lacurilor si de-a lungul litoralului.Descriere: (52-58 cm) Anvergura...
canalul perivolovca din delta dunarii

Canalul Perivolovca