miercuri, 22 mai 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăInformariNoaptea Cercetătorilor 2012 la Tulcea

Noaptea Cercetătorilor 2012 la Tulcea

Noaptea Cercetătorilor este un proiect iniţiat de Uniunea Europeană, care se desfaşoară în toate ţările membre şi afiliate, cu scopul de a promova ştiinţa şi cercetătorii în rândurile publicului larg. Rezultatul dorit pe termen lung este de a atrage noua generaţie către activitatea de cercetare, încurajând o carieră în acest domeniu, de a creşte recunoaşterea publicului larg faţă de munca nevăzută a cercetătorilor şi de a crea interacţiunea cu publicul larg pentru a-i putea descoperi ca fiind oameni obişnuiţi cu o meserie neobişnuită.

Începând cu anul 2006, Noaptea Cercetătorilor este un proiect de sine stătător din seria acţiunilor Marie Curie şi s-a bucurat de un success ce creşte de la an la an. În 2011, s-a desfăşurat în peste 800 de locaţii în 300 de oraşe din 32 de ţări europene.

Tulcea, 19 septembrie 2012- Noaptea Cercetătorilor va derula cea de a şasea ediţie din România pe 28 septembrie. Într-o singură noapte, simultan în 300 de oraşe europene, cercetătorii şi publicul larg se vor întâlni într-o atmosferă ce stimulează descoperirea ştiinţei prin activităţi distractive. Oraşele organizatoare din România sunt Bucureşti, Sinaia, Suceava, Piatra Neamţ, Tulcea şi Târgu Mureş.

În Tulcea activitățile vor avea loc la Centrul Muzeal Eco-Turistic Delta Dunării între orele 18.00 și 24.00.

Vizitatori de toate vârstele vor putea să dezlege mistere din diferite ramuri științifice, să își poarte curiozitatea prin labirintul cunoașterii, să câștige premii în concursurile ce se vor întâmpla pe toată durata evenimentului și, nu în ultimul rând, să cunoască ce fac cercetătorii din comunitatea locală și cine sunt ei.

Fie că participă împreună cu familia, colegii sau prietenii, un lucru este cert: fiecare participant va interacţiona cu ştiinţa prin activităţi captivante. Vor afla ce fac de fapt cercetătorii şi de ce este importantă munca lor în viaţa de zi cu zi, cum reacţionează organismul uman şi ne ajută să ne îmbunătaţim performanţele, cum funcţionează roboţii sau cum este să fii cercetător ştiinţific. Vor avea ocazia să vadă de îndeaproape partea umană a cercetătorului, descoperindu-l ca pe un om obişnuit ca fiecare dintre noi, ce contribuie la evoluţia societăţii prin ceea ce face. Prin discuţii, experimente interactive sau ateliere practice se stimulează dorinţa de a şti mai multe despre acest domeniu şi de a atrage tinerii către o carieră în cercetare.

Primul eveniment european de acest gen a fost organizat în 2005 şi a atras până acum 1,5 milioane de vizitatori. Evenimentul oferă oamenilor de ştiinţă şansa de a intra în legătură cu publicul, iar publicului şansa de a descoperi universul ştiinţei şi oamenii din spatele experimentelor. În cursul acestei seri, oricine poate fi om de ştiinţă.

Evenimentul este organizat sub egida Uniunii Europene, în parteneriat cu Institutul de Cercetări Eco – Muzeale Tulcea.

„Ne bucurăm să fim iar gazdele evenimentului european Noaptea Cercetătorilor și anul acesta. În urma activităților de anul trecut, ne-am dorit să facilităm în continuare întâlnirea dintre publicul larg și cercetători, pentru a înlesni cunoașterea reciprocă, a promova activitatea cercetătorilor și, nu în ultimul rând, pentru a trezi interesul tinerilor spre activitățile de cercetare. Anul acesta sunt așteptați la Noaptea Cercetătorilor vizitatori de toate vârstele care vor putea interacționa cu cercetătorii prezenți și activitățile și surprizele pregătite de organizatori.”a declarat doamna Dr. Ing. Cristina Dinu, Director al Institutului de Cercetări Eco-Muzeale Tulcea.

La eveniment este aşteptat publicul larg, indiferent de vârstă sau background ştiinţific. Proiectul se adresează minţilor curioase, de la entuziaşti la sceptici şi oferă o mare varietate de activităţi ştiinţifice şi educative.

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Canal Obretinciuc – Obretinul Mic

0
Canalul ce face legatura intre lacul Obretinciuc - Lacul Obretinul Mic din Delta Dunarii. Galerie fotografii Canal Obretinciuc - Obretinul MicLocalizare pe harta Canal Obretinciuc...

RECOMANDAM

Casa Vaida Mila 23

Casa Vaida – Mila 23

0