joi, 11 aprilie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăLegislatie pescuitOrdin privind prohibitia pescuitului 2016

Ordin privind prohibitia pescuitului 2016

A fost publicat in Monitorul Oficial din data de 10.02.2016 Ordinul 154 din 02.02.2016 / 204 din 05.02.2016
privind stabilirea perioadelor si zonelor de prohibitie a pescuitului, precum si a zonelor de protectie a resurselor acvatice vii in anul 2016.

Pentru cei interesati, perioada de prohibitie generala pentru pescuitul in scop comercial, recreativ/sportiv si familial al oricaror specii de peşti, crustacee, moluste si al altor vietuitoare acvatice in habitatele piscicole naturale se intinde pe o durata de 60 de zile, in perioada 10 aprilie – 08 iunie inclusiv iar în apele care constituie frontiera de stat, inclusiv Golful Musura, pe o durată de 45 de zile, în perioada 10 aprilie – 24 mai inclusiv, cu exceptiile prevăzute in prezentul ordin.

Ordinul privind prohibitia 2016 publicat in MO nu aduce modificari de zone/perioade/specii fata de proiectul initial. Publicam o sinteza scurta pentru cateva specii de interes pentru cei care practica pescuitul sportiv/recreativ:

  • stiuca nu se pescuieste pe o durată de 35 zile, in perioada 10 februarie – 15 martie inclusiv, cu respectarea prevederilor art. (1). Adica si perioada de prohibitie generala.
  • pastravul indigen, pastravul curcubeu şi pastravul fantanel, nu se pescuieste începând cu data de 10.02.2016 până la data de 30 aprilie inclusiv şi din 15 septembrie până pe 31 decembrie;
  • pentru scrumbia de Dunare prohibitia se stabileşte, pe sectoare astfel:
    a) pe sectorul de Dunăre şi braţele sale, de la Marea Neagră până la Ceatal Chilia, Mm 43, pe o durată de 12 zile, în perioada 28 aprilie – 9 mai inclusiv; b) pe sectorul de Dunăre şi braţele sale, de la Ceatal Chilia, Mm 43, până la Vadul Oii, km 238, pe o durată de 21 de zile, în perioada 2 mai –22 mai inclusiv; c) pe sectorul de Dunăre şi braţele sale, de la Vadul Oii, km 238, până la Gura Timocului, km 845,6, pe o durată de 30 de zile, în perioada 13 mai –11 iunie inclusiv.

Cititi integral in sectiunea Legislatie Ordinul privind stabilirea perioadelor si zonelor de prohibitie a pescuitului, precum si a zonelor de protectie a resurselor acvatice vii in anul 2016.

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

1 COMENTARIU

  1. Asta-i cea mai tare! se publica pe 10, intra in vigoare pe 10 pt stiuca. pai daca eram pe balta?
    A, stai ca oricum organele habar nu au de legi asa ca probabil ca nici la ora asta nu au aflat ca s-a publicat :))))

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

icre de salau

Încheierea etapei de reintroducere a icrelor de șalău în Lacul Razim...

0
Pe 8 aprilie, campania anuală de repopulare a șalăului în complexul Razim-Sinoe, organizată de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD), a ajuns la final....
Canalul mitchina

Canalul Mitchina

RECOMANDAM