vineri, 24 mai 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăLegislatie pescuitOrdinul privind prohibitia pescuitului in anul 2012 - aspecte referitoare la Delta...

Ordinul privind prohibitia pescuitului in anul 2012 – aspecte referitoare la Delta Dunarii

Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii anunta ca in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 188/22.03.2011 a fost publicat Ordinul privind prohibitia pescuitului emis in comun de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (40/27 februarie 2012) si Ministerul Mediului si Padurilor (1016/14 martie 2010).

Ordinul privind prohibitia pescuitului instituie masuri de prohibitie pentru pescuitul in scop comercial, recreativ/sportiv si familial al oricaror specii de pesti, crustacee, moluste si al altor vietuitoare acvatice in habitatele piscicole naturale, pe o durata de 60 de zile, in perioada 15 aprilie – 13 iunie inclusiv, si in apele care constituie frontiera de stat, inclusiv golful Musura, pe o durata de 45 de zile, in perioada 15 aprilie – 29 mai inclusiv. In Complexul Razim-Sinoe si in lacurile litorale se instituie masuri de prohibitie pentru pescuitul in scop comercial si recreativ/sportiv al oricaror specii de pesti si alte vietuitoare acvatice, pe o durata de 90 de zile, in perioada 1 aprilie – 29 iunie inclusiv.

O exceptie de la perioadele mentionate anterior o constituie pescuitul in scop comercial, recreativ/sportiv si familial la stiuca, perioada de prohibitie pentru aceasta specie de pesti inceteaza la data de 25 martie 2012. Astfel, in perioada 15 aprilie – 13 iunie inclusiv, pescuitul stiucii se poate efectua numai cu folosirea echipamentelor de pescuit recreativ/ sportiv si a momelilor artificiale, cu eliberarea in mediul acvatic natural.

Din prevederile Ordinului privind prohibitia pescuitului in scop comercial si familial al scrumbiei de Dunare, aceasta se se stabileste pe sectoare, astfel (Art. 6):

a) pe sectorul de Dunare si bratele sale, de la Marea Neagra pâna la Ceatal Chilia, Mm 43, pe o durata de 10 zile, in perioada 14 aprilie – 23 aprilie inclusiv;

b) pe sectorul de Dunare si bratele sale de la Ceatal Chilia, Mm 43, pâna la Vadul Oii, km 238, pe o durata de 20 de zile, in perioada 16 aprilie – 5 mai inclusiv.

Tinand seama de prevederile Ordinului ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr. 449/2008 privind caracteristicile tehnice, conditiile de folosire a uneltelor admise la pescuitul comercial si metodele de pescuit comercial in apele maritime si continentale, cu modificarile si completarile ulterioare, Ordinul privind prohibitia pescuitului in anul 2012 interzice:

–     folosirea navoadelor in delta, in lunca inundabila a Dunarii si in complexul Razim – Sinoe, pe o durata de 183 de zile, in perioada 1 aprilie – 30 septembrie inclusiv;

–     folosirea uneltelor de pescuit de tip setca in baltile, lacurile, gârlele si canalele de pe teritoriul Rezervatiei Biosferei “Delta Dunarii”, in perioada 15 aprilie – 30 septembrie inclusiv;

–     folosirea uneltelor de pescuit de tip setca in complexul Razim – Sinoe tot timpul anului.

Ordinul privind prohibitia pescuitului prevede ca dimensiunile minime ale pestilor si ale altor vietuitoare acvatice vii care pot fi pescuite sa fie conforme cu cele aprobate prin Ordinul ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr. 342/2008 privind dimensiunile minime individuale ale resurselor acvatice vii din domeniul public al statului, pe specii, care pot fi capturate din mediul acvatic.

Art. 10, alin. 2 si 3 prevad conditiile care permit desfasurarea activitatii de pescuit, in perioada de prohibitie, in amenajarile piscicole situate pe teritoriul Rezervatiei Biosferei “Delta Dunarii.

Textul integral al Ordinului privind prohibitia pescuitului in anul 2012 este disponibil pe site-ul oficial al ARBDD: www.ddbra.ro.

Sursa comunicat de presa ARBDD – GUVERNATOR, Viorica BISCA

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

muzeul ivan patzaichin mila 23

Muzeul Ivan Patzaichin din Mila 23, Delta Dunarii

0
Muzeul Ivan Patzaichin – Centru de Inovare Comunitară, construit pe locul casei părinților lui Ivan Patzaichin din satul Mila 23, omagiază realizările excepționale ale...

RECOMANDAM