S-a inaugurat aplicaţia de achiziţionare online a permiselor de acces şi de pescuit în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării (permise Delta Dunarii online)

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării a inaugurat vineri, 26 iunie 2015, o aplicaţie implementată în cadrul website-ului oficial al instituţiei, la adresa www.ddbra.ro/activitati/permise-online

APLICATIE PERMISE ONLINE DELTA DUNARII<<< ….  >>>TUTORIAL OBTINERE ONLINE PERMISE

prin intermediul căreia populaţia poate obţine rapid permise de acces şi de pescuit direct de pe calculatorul de acasă, achitând contravaloarea lor cu cardul bancar.

permise arbdd onlineTipurile de permise eliberate online sunt:

 • Permisul de acces în RBDD pentru turişti: 5 lei/persoană/zi; 15 lei/persoană/săptămână; 30 lei/persoană/an; Gratuit pentru pensionari, elevi, student, persoane cu handicap.
 • Permisul de acces în RBDD pentru autovehicule: 10 lei/autovehicul/zi; 100 lei autovehicul/an.
 • Permisul de acces în RBDD pentru ambarcaţiuni: 20 lei/ambarcaţiune/sejur; 100 lei/ambarcaţiune/an.
 • Permis de pescuit recreativ/sportiv RBDD: 30 lei / persoană /an; 10 lei / an pentru elevi, studenţi, persoane cu handicap uşor şi mediu; Gratuit /an pentru persoane cu handicap grav, pensionari.

Preţurile permiselor sunt stabilite prin Ordinul Ministrului Mediului şi Pădurilor nr. 610/2009 privind aprobarea tarifelor pentru lucrările şi serviciile prestate de către Administraţia Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”.

Permisul ARBDD, odată achitat, soseşte pe adresa e-mail a persoanei care l-a  comandat, după care îl poate imprima pe suport de hârtie sau îl poate păstra  în format electronic pe un telefon, tabletă sau laptop. Permisul conţine elemente grafice care la scanarea lor de către agenţii ARBDD, permit instantaneu confruntarea datelor înscrise pe permis cu baza de date a aplicaţiei.

La fiecare scanare, în baza de date se înregistrează automat coordonatele locului şi momentul în care a fost efectuat controlul completându-se astfel statistici periodice privind răspândirea atât a turiştilor cât şi a mijloacelor de transport auto şi navale pe teritoriul rezervaţiei – unul din instrumentele informatice care stau la baza managementului activităţilor de conservare şi de supraveghere a întregului ansablu ecologic din Delta Dunării.

Dar aplicaţia vine în primul rând în sprijinul turiştilor şi a operatorilor de turism care organizează sejururi în Delta Dunării pentru grupuri de turişti care nu mai sunt astfel nevoiţi să se abată din drumul lor pe la sediul ARBDD pentru a obţine permisul de acces şi/sau permisul de pescuit.

Sursa comunicat presa ARBDD

UPDATE 2017: Potrivit Legii nr. 1/2017 privind eliminarea unor taxe şi tarife, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, permisul de pescuit recreati v sisportiv în rezervaţie se eliberează fără perceperea de taxe si tarife conform Art. 23.

DISTRIBUIȚI

4 COMENTARII

 1. Foarte frumoasa initiativa.
  Daca si operatiuile vor decurge conform cu initiativa iar rezultatele vor fi multumitoare pentru clientii printre care ma numar atunci multumitoare vor fi si asteptarile initiatorilor.
  Pana una alta va salutam cu multumiri dupa care o sa trecem si la achizitionarea permiselor.

  p.s. Pentru noi, cei din nordul tarii, era complicat sa obtinem un permis. Trebuia sa ne coordonam plecarile dupa programul de eliberare si, de multe ori, ratam orarul din cauza traficului si era necesara pierderea timpului prin parcarile din Tulcea pana a doua zi daca nu era, cumva, duminica. De aceea apreciem inca o data straduinta initiatorilor de a veni in intampinarea turistilor si pescarilor doritori de o aventura in mirifica Deta Dunarii spre benificiul ambelor parti.
  Va multumim,
  cu respect,
  mihai rosca.

 2. Excelenta idee. Reduce timpul de stat obligatoriu in Tulcea. In condițiile in care vapoarele pleacă la ore fixe….Nu era foarte complicat de obținut permisele dar daca nimereai o coada…plus de facut un xerox in Tulcea.. Asa poti venii cu documentele xeroxate pentru obtinerea PG.. Nota 10….Daca s-ar mai poate obtine si PG electronic, atunci într-adevăr s-ar usura totul…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Va recomandam sa cititi

Cum a fost in tura cu canoea din Delta Dunarii

Am ramas dator sa va impartasesc experienta mea din Delta Dunarii cu canoea. Initial a fost vorba sa ne urcam intr-un caiac dublu, dar cand am vazut la mal canoea mi s-a parut mai spatioasa si mai eleganta asa ca am ales canoea. Pentru ca e…

Degustari de vinuri la Crama Dobrogeana - Alcovin Macin

Nu stim cum se intampla dar de fiecare data cand facem cate-o tura prin Dobrogea de Nord, inevitabil ajungem si pe la Crama Dobrogeana din Macin. Unde mai pui la socoteala ca de fiecare data oamenii de acolo ne intampina ca niste adevarate gazde cu bucate…

Ultima Frontiera, regal la stiuca

Daca nu ai pescuit niciodata, nu ai cum sa intelegi ce tremur iti taie respiratia la pleoscaitul cozilor si sunetul ascutit al franei, cand esti atacat la capatul sperantelor tale de cate un monstru mult visat. Dar totusi poti sa ti dai seama cum adrenalina curge…

Impresii hotel Wels, Delta Dunarii

Aici va spuneam ca in minivacanta din delta am stat la hotelul Wels din Baltenii de Sus, bratul Sfantu Gheorghe, Delta Dunarii. Cand ma aflam pe plaja din fata hotelului am realizat de fapt ca anul trecut am publicat intr-o sectiune din site o fotografie ce…