36

Din informatiile primite de la ANPA, pentru a intra in posesia permisului de pescuit ANPA 2014 se aplica (momentan) aceeasi procedura ca in anul 2013. Nu se modifica cuantumurile taxelor (permisele cu valoare integrala 30 lei si permisele cu tarif redus 10 lei).

Dupa ce se plateste contravaloarea taxei la Trezorerie+ copie dupa chitanta achitarii + timbru fiscal sau chitanta reprezentand contravaloarea taxei extrajudiciare de timbru 2 lei (de la Posta Romana) + Cartea de identitate + copie va prezentati la Sediul ANPA de care apartineti pentru depunerea actelor in vederea eliberarii permisului.

Viza consta in aplicarea stampilei ANPA pe factura de la Trezorerie + matca de la timbru fiscal. Pentru Bucuresti adresa este Str. Transilvaniei, nr.2, sectorul 1, etaj 4 camera 407. Pentru cei care fac parte dintr-o asociatie de pescari sportivi, asociatiile se vor ocupa de obtinerea permiselor.

Clarificare: Permisul ANPA (cel plastifiat) este unic pana in anul 2020. Adica permisul eliberarat in 2012 sau 2013 este valabil si in anul in curs.  Nu se elibereaza altul.

UPDATE 29.01.2014: ANPA clarifica situatia permiselor de pescuit pentru anul 2014. Comunicat oficial.

UPDATE 10.01.2014: Pasii urmati pentru obtinerea pe cont propriu  a vizei ANPA pentru permisul de pescuit recreativ/ sportiv in 2014


*Datorita permanentelor modificari de ordin legislativ sunt posibile schimbarii ale conditiilor de procurare / vizare a permiselor de pescuit (acte necesare, taxe ,etc) de aceea va recomandam sa va informati suplimentar inaintea demararii procedurii de achizitionare/vizare a permisului sportiv/recreativ sunand la telefoanele ANPA sediu central: 021.634.44.29, 021.634.44.30, 021.634.44.31, 021.634.44.32, 021.634.44.33.

**Acest material are caracter informativ si nu are caracter oficial. Pentru veridicitatea informatiei va recomandam sa consultati serviciile de specialitate.


Ca de obicei, atunci cand apar informatii noi sau modificari de ordin legislativ vom actualiza aceasta pagina.

DISTRIBUIȚI

36 COMENTARII

 1. O sa fie iarasi haos. Ne-au zapacit de cativa ani incoace. Cel mai bine ar fi ca nimeni sa nu mai plateasca si atunci sa-si puna domnii guvernanti intrebari de ce nimeni nu mai plateste.
  Abia acum, la sfarsitul lunii octombrie 2013 au inceput sa fie eliberate cardurile plastifiate pentru 2013. Mai mare rusinea! Prevad aceeasi poveste de succes si pentru 2014.
  PS am pescuit la greu anul asta si in afara de nevasta-mea (care m-a intrebat ce am facut cu aia 30 lei) NIMENI nu m-a intrebat de permis….. Concluzia ce voi face eu in 2014 o trageti singuri …

 2. Din marea descentralizare recent asumata: „de la ministerul Mediului va pleca în teritoriu Agenţia Judeţeană pentru protecţia Mediului, care va intra în subordinea Consiliului Judeţean şi Agenţia pentru Pescuit şi Acvacultură.”

  Ok, bucurestenii ce fac?

 3. Mai mult ca sigur actualul permis, cel vizat in 2013, va fi valabil la inceputul lui 2014 pana hotarasc cei de la minister noua ordine mondiala.
  Eu zic sa nu ne agitam ca lucrurile vor curge de la sine, asa usurel.
  Toata treaba este cu perioada situata intre 1 ianuarie si 1 aprilie pana cand incepe prohibitia, asa cum ati publicat voi proiectul de prohibitie de la ANPA. Dupa 1 aprilie … pauza si voie buna pe natural, cine-l tine buzunarul trece pe privat.

 4. ATENȚIE LA EXCESUL DE ZEL AL JANDARMILOR. EU AM PĂȚITO CU EI,NOROC CĂ AM CITIT LEGEA ÎNAINTE.ALTFEL TREBUIE SĂ TE JUDECI SAU SĂ PLĂTEȘTI AMENDA

 5. Curtea Constitutionala a decis sa amane pentru 10 ianuarie 2014 decizia legata de proiectul legii descentralizarii. Nu cred ca trece de Curtea Constitutionala a Romaniei asa ca ANPA nu se va reorganiza de la 1 ianuarie 2014.
  Daca se va intampla reorganizarea, probabil ca aceasta se va face in perioada de pana in prohibitie, asa ca ceva nou nu va fi.
  Macar de ar da ca in 2013 o instructiune de valabilitate a permiselor vechi pana la emiterea celor noi.

 6. Stie cineva daca se poate plati taxa pe 2014 pe vechiul permis? Daca afla cineva vreo informatie va rog sa postati aici! Fire intinse in 2014!!!!!!!!!!!!

 7. Nu intrati in panica. La fel ca si in 2013 si in acest an se poate pescui pe baza chitantei cu timbru fiscal + stampila ANPA reprezentand taxa achitata la Trezorerie, pana apare Hotararea de Guvern.

 8. Atentie! Pentru bucuresteni la trezorerie se plateste de unde apartii cu domiciliul nu la orice trezorerie de sector! Esti din sector 2 te duci la trezoreria sector 2. In cazul in care esti din alta localitate poti plati la orice sucursala de sector a trezoreriei. Este un paradox al finantelor sa aiba la o trezorerie de sector baza de date cu contribuabilii respectivului sector + restul tarii insa sa nu aiba celelalte sectoare.

 9. Curtea Constitutionala a Romaniei a decis astazi, cu unanimitate de voturi, ca legea descentralizarii este neconstitutionala. Deci lucrurile nu se schimba (momentan) cu ANPA. Spor la vizat carnete!

 10. frpsc.ro/atentie-la-permiselel-de-pescuit-recreativ-sportiv
  cititi aici despre permise 2014
  eu sper sa reusasca si are sanse mari mai ales ca faimosii AGVPS au pierdut ,nu mai sustin ei concursul mondial de crap VOR RAMANE DOAR agvs(doar cu vanatorii)
  Sa se ocupe de pescuit doar cei care vor sa faca ceva penru pescari

 11. Pentru pescarii sportivi care detin permise de pescuit recreativ/ sportiv, aduc la cunostiinta faptul ca sunt supusi unui abuz de catre Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura. Pe fond, este vorba de taxa de 30 de lei care se incaseaza ca taxa de vizare permis, pe langa taxa de 2 lei platita la trezoreria statului ca taxa extrajudiciara de timbru. In realitate, permisul de pescuit este un act de indentitate care confera detinatorului calitatea de pescar sportiv. In mod normal, acesta se elibereaza ca document unic si se vizeaza anual. Acest lucru este de necontestat, intrucat este definit expres de catre prevederile Legii nr. 117/1999, Anexa legii, cap. II, pct 4. Faptul ca printr-o Hotarare de Guvern s-a introdus o taxa de eliberare a acestuia, in ciuda unei prevederi a unei legi in vigoare poate fi scuzat, dar a continua sa se pacaleasca pescarii sportivi este inadmisibil. Hotararea de Guvern 1016/2008 nu prevede faptul ca permisul se elibereaza anual si nici nu stabileste o taxa de vizare de 30 de lei. Acest lucru sper sa fie clarificat pe 16 ianuarie 2014 la sedinta Comitetului National Consultativ pe Sectorul Pescaresc, dar nu trebuie sa admitem acest abuz in continuare. Recomand cluburilor sportive afiliate federatiei sa comunice acest lucru propriilor pescari sportivi pentru a nu face aceste plati ilicite pe care nu o sa le mai poata recupera. Asadar, pentru a putea pescuit pe apele publice, este suficient sa detina permisul de pescuit eliberat din anul 2009 sau ulterior, cotizatia platita la club si dovada achitarii taxei de 2 lei pentru vizarea permisului, achitata la serviciul de taxe si impozite locale de la domiciliul fiecarui pescar sportiv legitimat. In cazul in care pescarii sportivi au probleme cu autoritatile, contactati conducerea federatiei.

  Sursa de informatie http://www.frpsc.ro

 12. Cand vin sa controleze permisele cu jandarmii sau cu cine or veni , sa fim uniti si sa-i aruncam an apa sa-i scoata braconierii cu plasele si sa-i antrebe pe aqia de permis.
  Dar bine ca platesc prostii taxe sa braconeze altii cu plasele.
  Cand sau golit barajul bascov erau *pescarii adevarati* an namol pana la gat cautau cu mainile peste an namol , si luau si stiuca cat palma.
  politia se uita la ei cei de la agvps la fel radeau ,asta e tara an care traim hoti si prosti.
  Si dupa toate astea au tupeu sa vina la noi sa ne ceara permis ,
  Va arat ………………. an loc de permis .
  Astia an arges m-ai au si taxa de smecheri de ajunge la 90 lei an 2014 asa ca ori santem uniti si nu le dam decat ……….. . ori platim si ei a-si fac plinul pe banii nostrii
  FIR ANTINS AN 2014

 13. A, deabia acuma v-ati desteptat ca AGVPS-ul ne luau banii degeaba.Sfatul meu este acela sa fim alaturi de cei care vor sa faca ceva pentru pescuit si pescari nu de cei care ne fura.
  Va doresc Fir intins pe 2014….

 14. DOMNILOR,PESCUIAM IN GARBOVU JUDETUL GORJ SI LA PLECARE ACASA AM TRECUT PE DRUM SPRE HALTA PE LANGA UN LAC AFLAT LA PICIORUL PODULUI .PE POD STATEA UN JANDARM SI SE UITA LA LOCALNICII CU CAMERELE DE CAUCIUC CUM BAGAU PLASE IN LAC.VAZAND JANDARMUL CA MA UIT CAND LA AIA,CAND LA EL MIRAT FIIND DE SITUATIE ,MA OPRIT PE MINE SA DESFAC HUSA SI RANITA SA VADA EL DACA NU AM BULOANE DE CALE FERATA IN ELE SA IMI ARATE MIE CARE ESTE TREABA LUI ACOLO .EEEE CUM E CU EI ?

 15. Cand o sa veniti sa ma controlati de permis , sa nu va uitati slipul acasa!!!!!!!!! Pana va hotarati care pe care …… mai bine sa nu ma controlati! hai pa si fir intins!

 16. DA SA FACA ODATA UN PRET PE CARE IL VOR SI SA NU NE MAI F….. DE CAP AN DE AN CA LA ASOCIATIE ITI DA CE ACTE VOR EI STAMPILATE DOAR CU STAMPILA ASOCIATIEI,PE APA TE INTREABA DE CE NU AI STAMPILA ANPA,UNA ITI SPUNE LA ANPA BUCURESTI,SI CAND AJUNGI LA JUDET E ALTA . DOMNEE DAR DE 24 DE ANI LEGEA ASTA LASA LOC DE INTERPRETARI SI FIECARE CONTROL O INTREBUINTEAZA IN FUNCTIE DE INTERESE .

 17. pentru pescuit in Delta tot cu permise speciale se va pescui ca si anul trecut ?(in Tara Tulcea);judetul asta nu face parte din Romania,maime -poimaine ne vor cere probabil si pasapoarte ????

 18. detin permis de 5 ani la anpa ,sant din judetul arad si la noi taxa de viza e de saptesute doozeci roni nu anteleg cum an alte parti e trei sute roni,specific la noi taxa se plateste direct la sediul anpa

 19. ANPA GORJ …IN CURAND VETI AVEA CEVA SURPRIZE CU FOTOGRAFII SI FILMARI DE LA GA
  BOV .DAR LA UNA DIN TELEVIZIUNI CA VAD CA NU VA PASA CE SE INTAMPLA .ATAT VA SPUN;DUMINICA ERA PLIN JIUL DE CAMERE DE TRACTOR SI NOAPTEA VENEAU CARUTE CU PLASARI SI ACELEAS CAMERE,.VA LUATI BANII DEGEABA .O SA NE SPUNETI CA NU E TREAB

 20. O SA NE SPUNETI CA NU E TREABA VOASTRA .MAI CONTROLATI SI VOI SA VEDATI CINE SI CUI ATI DAT APELE ALEA .MAI MULT PE ZONA SARDANESTI A PUS STAPINIRE UN ANUME DAN CU NEAMURILE SALE ,AU MONTAT GARD SI BAR RA SI PERCEP TAXA DE PESCUIT .AU PUS SI O STANA ACOLO.NU INTELEG NIMIC DIN CE SE INTAMPLA ACOLO .SI NIMENI NU INTELEGE .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Va recomandam sa cititi

Aveti toate motivele sa alegeti Cormoran Resort

Cei care au vizitat Delta Dunarii, cu siguranta si-au promis ca se vor intoarce. Celor care nu au ajuns pana acum in acest loc minunat, le recomandam sa ajunga cat mai curand, iar CORMORAN RESORT, situat in satul Uzlina, este punctul de plecare spre toate zonele…

Impresii hotel Wels, Delta Dunarii

Cum a fost in minivacanta petrecuta la hotelul Wels din Baltenii de Sus, bratul Sfantu Gheorghe, Delta Dunarii. Cand ne-a spus Georgian, realizatorul emisiunii "In Carlig", ca vom fi cazati la hotelul Wels nici nu mi-am facut probleme. Ceva in interiorul meu mi-a spus ca totul…