miercuri, 29 noiembrie 2023
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăLegislatie pescuitProhibitie pescuit 2017 - proiect de ORDIN

Prohibitie pescuit 2017 – proiect de ORDIN

UPDATE 24.02.2017:  in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 139/23.02.2017 a fost publicat Ordinul comun al Ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si Ministrului Mediului, cu nr. 12/144 februarie 2017 privind stabilirea perioadelor si zonelor de prohibitie a pescuitului, precum si a zonelor de protectie a resurselor acvatice vii in anul 2017. 


Prohibitie pescuit 2017. A aparut pe site-ul ANPA Proiectul de ORDIN privind stabilirea perioadelor si zonelor de prohibitie a pescuitului, precum si a zonelor de protectie a resurselor acvatice vii in anul 2017.

Pe scurt, perioada de prohibitie pentru pescuitul in scop comercial, recreativ/sportiv si familial al oricaror specii de pesti, crustacee, moluste si al altor vietuitoare acvatice in habitatele piscicole naturale este de 60 de zile in perioada 01 aprilie –30 mai inclusiv, iar in apele care constituie frontiera de stat, inclusiv Golful Musura, este de 45 de zile, in perioada 01 aprilie – 15 mai inclusiv, cu exceptiile prevazute in prezentul ordin.

In raul Prut si in zonele inundate permanent sau temporar ale acestuia, precum si in lacul de acumulare Stanca – Costesti, perioada de prohibitie este 01 aprilie – 30 mai inclusiv.

In fata gurii Dunarii – Meleaua Sfantu Gheorghe pana la Ciotic, se interzice pescuitul in scop comercial, recreativ/sportiv si familial al oricaror specii de pesti, crustacee, moluste si al altor vietuitoare acvatice  in perioada 01 aprilie –30 mai inclusiv.

In Complexul Razim – Sinoe si lacurile litorale se instituie masuri de prohibitie pentru pescuitul in scop comercial si recreativ/sportiv al oricaror specii de pesti si alte vietuitoare acvatice, pe o durata de 60 de zile, in perioada 01 aprilie –30 mai inclusiv.

La stiuca, la perioada de prohibitie generala se adauga si perioada 10 februarie – 15 martie inclusiv (35 zile). 23.02.2017 – 15.03.2017 (conform Ordinului publicat in MO)

Prohibitia pescuitului scrumbiei de Dunare se stabileste, pe sectoare astfel:

  1. pe sectorul de Dunare si bratele sale, de la Marea Neagra pana la Ceatal Chilia, Mm 43, pe o durata de 10 zile, in perioada 14 aprilie –23 apilie inclusiv;
  2. pe sectorul de Dunare si bratele sale, de la Ceatal Chilia, Mm 43, pana la Vadul Oii, km 238, pe o durata de 20 de zile, in perioada 20 aprilie – 09 mai inclusiv;
  3. pe sectorul de Dunare si bratele sale, de la Vadul Oii, km 238, pana la Gura Timocului, km 845,6, pe o durata de 30 de zile, in perioada 01 mai –30 mai inclusiv;
  4. in conformitate cu prevederile legale in vigoare in perimetrul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii se admite pescuitul in scop familial al scrumbiei folosind maxim 2 setci in perioada 04 apilie –13 apilie inclusiv, in zonele aprobate prin Hotararea de Guvern nr. 763/2015 pentru aprobarea Planului de Management si a Regulamentului Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii”.
  5. in sezonul de pescuit la scrumbie capturile accidentale de ciprinide asiatice ( sanger, novac, cosas) se pot retine in vederea valorificarii.

Ca o noutate o reprezinta Articolul 3 in care se precizeaza: „Se declara zone de protectie la iernat pentru resursele acvatice vii: 500 m amonte si aval pe axul albiei minore, in zona podurilor, peste cursurile de apă care au cel puțin un punct de sprijin in albia cursului de apa.” […] In aceste zone se interzice pescuitul in perioada 01 ianuarie – 15 martie fara a aduce atingere perioadei de prohibitie instituite la art.1.

Proiectul de ORDIN privind stabilirea perioadelor si zonelor de prohibitie a pescuitului, precum si a zonelor de protectie a resurselor acvatice vii in anul 2017 poate fi consultat integral in sectiunea Legislatie.

Cu titlu informativ iata un tabel cu perioadele de prohibitie din anii anteriori:

prohibitie-pescuit-2017

 

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Obținerea permisului de pescuit recreativ ANPA – ghid 2024

0
Practicarea pescuitului recreativ în habitatele piscicole naturale, cu excepția Rezervației Biosferei „Delta Dunării“, se realizează pe baza permiselor emise anual de ANPA și eliberate...

RECOMANDAM