miercuri, 22 mai 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăInformariRecensamantul pasarilor de iarna in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii

Recensamantul pasarilor de iarna in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii

Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD) informeaza ca in data de 12 ianuarie 2013 va avea loc recensamantul sincron de iarna la gaste, respectiv: garlita mare (Anser albifrons), garlita mica (Anser erythropus), gasca de vara (Anser anser), gasca cu gat rosu (Branta ruficollis), precum si monitorizarea celorlalte specii sedentare sau oaspeti de iarna si a aglomerarilor Acest tip de actiuni se organizeaza conform programului intocmit de organizator, Societatea Ornitologica Romana (SOR) Bucuresti, iar rezultatele vor fi comunicate si centralizate de catre SOR. La actiune vor participa voluntari ai Societatii Ornitologice Romane (SOR) – filiala Tulcea, specialisti din cadrul Institutului National de Cercetare – Dezvoltare Delta Dunarii (INCDDD) si salariati ai Administratiei Rezervatiei Biosferei “Delta Dunarii” (ARBDD).

Primele actiuni din cadrul recensamantului sincron de iarna au avut loc in 20 octombrie 2012, 17 noiembrie 2012 si 15 decembrie 2012 si vor  continua in lunile februarie si martie 2013.

De asemenea, din cauza conditiilor meteorologice deosebite cauzate de fenomenul de inghet, vor fi necesare actiuni de hranire pentru prevenirea aparitiei unor mortalitati in randul avifaunei.

Astfel, sunt binevenite sprijinul celor care au posibilitatea de a ajuta cu hrana (cereale, paine) si sustinerea din partea tuturor iubitorilor naturii si diversitatii avifaunistice din acest ,,sanctuar” ce il reprezinta Rezervatia Biosferei ,,Delta Dunarii’’.

Comunicat de presa ARBDD – 11.01.2013

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Canal Obretinciuc – Obretinul Mic

0
Canalul ce face legatura intre lacul Obretinciuc - Lacul Obretinul Mic din Delta Dunarii. Galerie fotografii Canal Obretinciuc - Obretinul MicLocalizare pe harta Canal Obretinciuc...

RECOMANDAM