miercuri, 22 mai 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăInformariROWMANIA FEST 2012 Festivalul International al Barcilor cu Vasle

ROWMANIA FEST 2012 Festivalul International al Barcilor cu Vasle

Vineri a avut loc prezentarea, de catre echipa Asociatiei Ivan Patzaichin – Mila 23, la Tulcea, in fata presei locale si a partenerilor locali si judeteni, a programului editiei a doua a Rowmania Fest Festivalul International al Barcilor cu Vasle. În 2012, Rowmania Fest are ca axă principală competiția central-europeană Danube Connection, sub sloganul Story and Glory. Această competiție nautică s-a desfășurat în iulie 2012, pe apele Dunării, la Viena, Bratislava și Budapesta, atrăgând în competiția canotcilor Rowmania de 10+1, zeci de slovaci, unguri și austrieci.

Între 31 august și 2 septembrie 2012, timp de trei zile vor fi organizate competiții nautice, plimbări de exercițiu cu canotca, dar și dezbateri despre dezvoltarea rurală, ecoturism și turism responsabil, un târg de prezentare a proiectelor de dezvoltare durabilă, evenimentele culinare Slow Fish, concerte şi proiecţii de filme.

„Un alt fel de a face lucrurile, și anume împreună, este necesar și potrivit mai ales aici, acasă. Echipa noastră a pornit mișcarea Rowmania din Delta Dunării, de la Tulcea, cu peste un an și jumătate în urmă. Competițiile nautice pentru comunitățile locale și cursele internaţionale, promovarea ecoturismului și a mișcării în natură, proiectele și discuțiile despre dezvoltare durabilă, evenimentele culturale, preparatele culinare specifice sunt menite să arătăm, împreună cu partenerii noștri locali, că putem să privim spre viitor.“ a spus Ivan Patzaichin, inițiatorul mișcării Rowmania.

„Judeţul Tulcea are un patrimoniu natural și cultural unic în tot spaţiul european străbătut de Dunăre. De aceea, Consiliul Județean acordă tot sprijinul acestui eveniment, din care face parte și Danube Connection, program de anvergură, inițiat în conformitate cu direcţiile stabilite de Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării, şi care urmăreşte să pună în valoare potenţialul zonei dunărene, prin promovarea unei mişcări eco-culturale a declarat Horia Teodorescu, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea.

Primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, a afirmat: „Găzduind şi în acest an Rowmania Fest, după succesul de anul trecut, orașul Tulcea devine un reper în turismul responsabil şi turismul cultural.”

Rowmania Fest este inaugurat vineri 31 august, seara, cu sosirea în port, în canotci venite pe apele Dunării, a lui Ivan Patzaichin, însoțit de doi dintre partenerii săi de competiție, Vasile Dîba și Toma Simionov, precum și de competitorul său etern, ungurul Wichmann Tamás. Seara va fi petrecută la concertele Rock and Row şi la proiecţiile de film şi video-art IMyth.

A doua zi, sâmbătă 1 septembrie, va avea loc Concurs internațional de vâslit în canotci de 10+1 locuri – Danube Connection (etapa aceasta angrenează echipele din Tulcea). Începând cu ora 10:00, se deschide târgul proiectelor de investiţii sociale în Delta Dunării, continuat de o masă rotundă cu două teme. Una privind Grupurile de Acțiune Locală în județul Tulcea și Acțiunea LEADER, precum și importanța asocierii în mediul rural. Cealaltă temă, despre ecoturism și turism responsabil, având ca subiect mișcarea Rowmania, Centrul pilot de Ecoturism de la Crișan și viitoarea rețea din Delta Dunării și din România. Un alt moment important din program îl constituie întâmpinarea caiaciștilor şi canoiştilor participanți la Tour International Danubien, o flotilă de peste 100 de bărci, conduse în port de către lotca lui Paul Condrat de la Jurilovca, ce va arbora marele pavoaz. Echipajele au pornit de la izvoarele Dunării ajungând la Tulcea după un voiaj de două luni. Ziua va continua cu Slow Fish, un eveniment culinar cu și despre pește, şi se va încheia cu spectacolul comunităților locale, proiecţie de film și concertele Rock and Row.

Duminică vor avea loc cele mai importante momente ale Festivalului: competiţia pescărească “Ivan Patzaichin” – concurs de vâslit în canotcă, pe Dunăre, între echipele de doi din localităţile Deltei şi Danube Connection – Concurs internațional de vâslit în canotci de 10+1 locuri – întrecerea între câştigătorii concursurilor similare de 10+1 de la Viena, Bratislava, Budapesta, respectiv Tulcea, la care vor lua parta şi echipaje formate din participanţi la TID).  Seara se va încheia cu concertele Rock and Row.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23, cu sprijinul Consiliului Județean Tulcea, al Primăriei Municipiului Tulcea, şi al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Sursa comunicat de presa rowmania.ro

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Canal Obretinciuc – Obretinul Mic

0
Canalul ce face legatura intre lacul Obretinciuc - Lacul Obretinul Mic din Delta Dunarii. Galerie fotografii Canal Obretinciuc - Obretinul MicLocalizare pe harta Canal Obretinciuc...

RECOMANDAM