sâmbătă, 22 iunie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăInformari„Sarbatoarea Pastelui” la Muzeul de Etnografie si Arta Populara – Tulcea

„Sarbatoarea Pastelui” la Muzeul de Etnografie si Arta Populara – Tulcea

In perioada 25 martie – 16 mai 2010, Muzeul de Etnografie si Arta Populara din cadrul Institutului de Cercetari Eco-Muzeale Tulcea, in colaborare cu Biblioteca Judeteana „Panait Cerna” Tulcea, organizeaza expozitia temporara „TRADITII DE PASTI”.

Expozitia va fi vernisata joi, 25 martie 2010, orele 12:00, la sediul Muzeului de Etnografie si Arta Populara Tulcea, str. 9 Mai, nr. 2, cu participarea extraordinara a Corului Seminarului Teologic Liceal Ortodox Sf. Ioan Casian Tulcea. Evenimentul include si un concurs interjudetean de realizare oua incondeiate si lucrari cu tema religioasa adresat elevilor din judetele Tulcea si Constanta, desemnarea câstigatorilor si decernarea premiilor fiind programata pe data de 14 aprilie 2010.

Expozitia prezinta traditii laice si religioase legate de marea sarbatoare crestina precum: Lazarelul, Aratatul, Ropotinul testelor, Bâlciurile de Ispas, Cântaritul ritual, Buna Vestire, Floriile, Invierea Domnului, Inaltarea.

Pentru informatii suplimentare va puteti adresa Serviciului Relatii Publice, Management Proiecte Europene si Documentare din cadrul Institutului de Cercetari Eco-Muzeale sau direct la sediul Muzeului de Etnografie si Arta Populara (tel. 0240 / 51.62.04).

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Porumbel gulerat – Columba palumbus

Porumbel gulerat – Columba palumbus

0
Generalitati: Este o specie de pasăre de talie medie, fiind mai mare decât porumbelul domestic.Descriere: (38 - 45 cm) . Penajul său general este...

RECOMANDAM