duminică, 23 iunie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăInformari"SIMBOLURI PASCALE" la Muzeul de Etnografie si Arta Populara

„SIMBOLURI PASCALE” la Muzeul de Etnografie si Arta Populara

In perioada 29 martie – 20 mai 2012, Muzeul de Etnografie si Arta Populara din cadrul Institutului de Cercetari Eco-Muzeale Tulcea, in colaborare cu Episcopia Tulcii, organizeaza  expoziţia temporară „Simboluri pascale”.

Expoziţia va fi vernisată joi, 29 martie 2012, orele 15:00, la sediul Muzeului de Etnografie şi Artă Populară Tulcea, str. 9 Mai, nr. 2.

La eveniment participă cu un microrecital de cântece religioase Corul Seminarului Teologic Liceal Ortodox Sf. Ioan Casian Tulcea, profesor diacon Eugen Caragaţă.

Expoziţia prezintă tradiţii legate de marea sărbătoare creştină, dintre care :   Lăzăriţa – obicei practicat în zona Munteniei în sâmbăta Floriilor, cu un ceremonial complex, la care participau numai fetele, Floriile,practici din Joia Mare, Învierea Domnului, Sfânta Masă, Lioara – obicei din Ţara Crişurilor practicat în prima zi de Paşti, Înălţarea, Bâlciurile de Ispas – târguri anuale unde se vindeau oale, străchini şi căni de lut pentru Moşii de Vară; Cântăritul ritual, Buna Vestire,.

Pentru informaţii suplimentare vă puteţi adresa la sediul Muzeului de Etnografie şi Artă Populară, Tulcea, Str. 9 Mai, nr. 2, tel. 0240-51.62.04 sau la sediul Episcopiei Tulcii, persoană de contact preot Neculai Felix Lucian.

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Porumbel gulerat – Columba palumbus

Porumbel gulerat – Columba palumbus

0
Generalitati: Este o specie de pasăre de talie medie, fiind mai mare decât porumbelul domestic.Descriere: (38 - 45 cm) . Penajul său general este...

RECOMANDAM