joi, 18 aprilie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăInformariTraditia si viata asa cum sunt

Traditia si viata asa cum sunt

Un proiect al Institutului de Cercetari Eco-Muzeale in parteneriat cu Muzeul de Arta Populara Constanta, care te invita sa-ti prezinti comunitatea in care traiesti.

Buletinul cultural ”Impreuna” reprezinta o publicatie de promovare a vietii traditionale, iar primul numar a aparut in cadrul proiectului „Dobrogea zona de convietuire etnica”, finantat de Fondul Cultural National.

Scopul proiectului este sprijinirea dialogului intercomunitar la nivel regional prin identificarea, reinvierea si promovarea unor traditii specifice, care tin de identitatea culturala comunitara. El este unul pilot, inovativ si original, pentru ca abordarea multietnicitatii din partea unor specialisti nu este cea clasica, a cercetatorului, care dezvolta activitati de identificare, sinteza si valorificare stiintifica a ceea ce este reprezentativ la un moment dat intr-un mediu supus cercetarii, ci merge mult mai departe, transformand cercetarea intr-o interventie bazata pe abordarea pozitiva / participativa a mediului multicultural si pe implicarea liderilor culturali locali.

Publicatia, pe care o editam trimestrial, urmareste prezentarea aspectelor culturale ce tin de viata traditionala a diferitelor comunitati locale, asa cum le vad si le percep insisi locuitorii, liderii culturali locali, care au fost martori ai pastrarii, alterarii sau transformarilor culturale petrecute de-a lungul timpului.

 

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

delta dunarii fotografie drona

Delta Dunarii vazuta din drona – Galerie fotografii

0
Descoperă frumusețea Deltei Dunării cu o galerie de fotografii aeriene realizate cu drona. Fiecare imagine surprinde peisaje spectaculoase, de la canale întortocheate la habitate...
Canalul mitchina

Canalul Mitchina

RECOMANDAM

Pensiunea BIANCA din Murighiol

Pensiunea Bianca

0