joi, 23 mai 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăInformariZiua Mondiala a Pasarilor Migratoare 2012

Ziua Mondiala a Pasarilor Migratoare 2012

Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii organizeaza la Centrul de Informare din Sulina o actiune educationala dedicata sarbatoririi in perioada 12 – 13 mai 2012 a Zilei Mondiale a Pasarilor Migratoare, o campanie anuala de constientizare prin care se urmareste sublinierea nevoii de protectie a pasarilor migratoare si a habitatelor lor.

Ziua Mondiala a Pasarilor se sarbatoreste la nivel global, incepând cu anul 2006, fiind initiata de Secretariatul Conventiei pentru Conservarea Speciilor Migratoare si Animalelor Salbatice (CMS) si Secretariatul Acordului privind Conservarea Pasarilor de Apa Migratoare African-Eurasiatice (AEWA).

In cel de-al doilea weekend din luna mai, oamenii din intreaga lume, organizeaza evenimente publice, cum ar fi festivaluri dedicate pasarilor, programe de educatie si excursii, observatii de pasari pentru a sarbatori Ziua Mondiala a Pasarilor Migratoare. Tema propusa in acest an este: „Pasarile Migratoare si Oamenii – Impreuna peste Timp”.

Având in vedere legaturile culturale, sociale, istorice, economice si spirituale pe care le avem cu pasarile, devine clar faptul ca pasarile migratoare si oamenii sunt indisolubil legati in mai multe moduri si planuri diferite. Pasarile migratoare pot fi gasite aproape peste tot pe planeta, asa ca practic, oriunde te duci, pasarile vor fi acolo.

Multe specii de pasari migreaza pentru a supravietui. Fenomenul migratiei pasarilor detine o importanta deosebita acestea actionând ca indicatori ai ecosistemului, ai biodiversitatii si schimbarilor climatice. In timpul migratiei o pasare poate parcurge distante foarte lungi, calatoria fiind plina de primejdii. Trist, dar adevarat, este faptul ca principala amenintare a pasarilor nu sunt factorii naturali ci activitatile umane (defrisari, agricultura, constructii), prin distrugerea habitatelor, a locurilor de popas, iernat, producându-se astfel un impact dramatic asupra sanselor de supravietuire a speciilor din Clasa Aves.

Tocmai de aceea este mai mult decât necesara cooperarea internationala dintre statele lumii si implicarea societatii civile in aplicarea politicilor de mediu in vigoare, in respectarea masurilor de conservare si protectie a inaripatelor.

Pentru mai multe informatii va rugam sa accesati site-ul oficial al institutiei : www.ddbra.ro

Guvernator,  Viorica BISCA

11 mai 2012 Informare de presa ARBDD

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

muzeul ivan patzaichin mila 23

Muzeul Ivan Patzaichin din Mila 23, Delta Dunarii

0
Muzeul Ivan Patzaichin – Centru de Inovare Comunitară, construit pe locul casei părinților lui Ivan Patzaichin din satul Mila 23, omagiază realizările excepționale ale...

RECOMANDAM