joi, 18 aprilie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăInformariZonele de campare in Delta Dunarii 2015

Zonele de campare in Delta Dunarii 2015

Referitor la zonele de campare și de pescuit sportiv în Delta Dunarii pentru anul 2015, guvernatorul RBDD, domnul Lucian Simion precizeaza pe blogul sau urmatoarele: ” Pregătim deja cererea de finanțare pentru un proiect integrat prin Programul Operațional de Pescuit și Afaceri Maritime (prin ITI Tulcea) privind „Locurile pentru pescuit de agrement și de campare” pe întreg teritoriul deltaic, transferate în administrarea entităților publice locale cu dotările corespunzătoare și condițiile impuse prin autorizația de mediu eliberată de ARBDD.”

Pana la definitivarea acestui proiect, in perimetrul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii instalarea corturilor este permisa numai in locurile de campare autorizate, amenajate si dotate corespunzator cerintelor igienico-sanitare.

Conform datelor publicate pe site-ul ARBDD, locatiile autorizate in anul 2015 pe teritoriul Rezervatiei Delta Dunarii unde este posibila atat cazarea la casute, vile si bungalouri, cat si camparea sunt:

  1. Camping Delfinul – Sfantu Gheorghe. 0240546896
  2. Camping Campoeuroclub – Partizani. 0740306618
  3. Hostel pentru tineret Sulina – Sulina, Strada a II-a, nr.1. 0744751975

De asemenea va precizam si locatiile autorizate care ofera cazare doar la vile, casute si cabane:

  1. Sat de vacanta “La Eden” – Gura Portitei. 0723527510 / 0740084084
  2. Complexul turistic Tatanir – Chilia. 0788383779

Pe site-ul ARBDD sunt precizate si sanctiunile aplicate in cazul camparii neautorizate: „Menţionăm că în conformitate cu art. 12, pct. 11 din Legea nr. 82/1993 privind înfiinţarea Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, cu modificările şi completările ulterioare, coroborat cu HG 341/2002, camparea în zone neautorizate sau în altfel de condiţii decât cele autorizate de ARBDD se sancţionează cu amendă de la 130 RON la 400 RON pentru persoanele fizice şi de la 170 RON la 500 RON pentru persoanele juridice.”

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

4 COMENTARII

  1. E normal sa dai o lege pentru camparea numai in zone amenajate si apoi sa te gandesti la amenajare (daca ai fonduri)? Daca te prinde noaptea, ratacind in mijlocul deltei, ce faci? Iei amenda ca ai tras la mal si astepti ziua, sa te poti orienta sau , poate, sa te indrume un localnic?

  2. Este absolut normal sa campezi in locurile impuse de mafiotii de la ARBDD, altfel poate deranjezi braconierii ce pescuiesc la monofilament si la curent!

  3. Din pacate nu am fost niciodata in Delta Dunarii, imi doresc sa ajung cat mai curand in Delta. Multi prieteni sustin ca este foarte frumos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

delta dunarii fotografie drona

Delta Dunarii vazuta din drona – Galerie fotografii

0
Descoperă frumusețea Deltei Dunării cu o galerie de fotografii aeriene realizate cu drona. Fiecare imagine surprinde peisaje spectaculoase, de la canale întortocheate la habitate...
Canalul mitchina

Canalul Mitchina

RECOMANDAM