0

Detaliat, traseul parcurs se prezinta astfel: Balteni de Jos – Canal Litcov – Lacul Gorgova.
Plecand in susul apei din Mahmudia, Baltenii de Jos sau de Sus depinde unde va aflati, este cu siguranta drumul potrivit unei plimbari de neuitat prin cotloanele inundate ale deltei. Mergem pe langa colinele Bestepe, punctul de reper cel mai inalt din delta, Canalul Litcov aratandu-se destul de repede dupa ce ai trecut de Balteni de Sus, intrarea pe canal nu o vei rata este destul de larga si este si semnalizata cu un panou. Canalul Litcov este cel mai lung canal din delta dar destul de modest in latime. Locuri de pescuit sunt pe tot parcursul canalului, pescari peste tot. Masinile turistilor arata ca Litcovul este accesibil si cu masina pana la un anumit punct.
Dupa aproximativ 40 de minute de mers printre salciile aplecate ale canalului intram in stanga spre Lacul Fastic de aici spre Lacul Rotund care face legatura cu Lacul Gorgova. Acesta din urma isi arata maretia sub ochi nostrii, undeva in nord se zareste si padurea de plopi, plina de amintiri frumoase, din satul Gogova. Lacul Gorgova prezinta un potential de pescuit cu precadere pentru pesti pasnici, asta cu precadere in vara cand crapi, carasi si rosioare hraparete se intorc printre nuferii lacurilor lasind in urma plaiurile iubirii din labirintul stufarisului.
Lasam in urma marele Gorgova si intram in mai micutul Gorgovat de unde iesim din nou pe canalul Litcov de unde se zaresc din nou colinele Bestepe. Ne intoarcem la tabara.

Casa Balteni de JosColinele BestepeCanalul Litcov
Lacul GorgovaGorgovatCanalul Litcov

© Material si imagini Mihai Mihalache

DISTRIBUIȚI


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole din sectiune