marți, 22 noiembrie 2022
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăExcursii in Delta DunariiTraseu Mahmudia - lacuri - Mahmudia

Traseu Mahmudia – lacuri – Mahmudia

Excursie cu barca pe canale si balti de la Mahmudia

Traseul detaliat se prezinta astfel: Localitatea Mahmudia – canalul Ostrov – canalul Filat – canalul Potcoava – lacul Potcoava – canalului Gorgova – lacul Gorgova – canalul Crulih – lacul Crulih – lacul Cuzmitu – lacul Litcov – Rezervația Nouă Mahmudia – localitatea Mahmudia

Din Mahmudia se poate ajunge pe canale și bălți în toată Delta Dunării, mulțumită accesului facil prin Rezervația Nouă Mahmudia. O astfel de plimbare de vreo 4 ore pe canalele și bălțile din zonă am făcut și noi, ocazie cu care am văzut câteva sate tradiționale pescărești, am văzut pelicani, lebede și cormorani – chiar am vizitat o colonie de cormorani de pe lacul Cuzminț și am văzut nuferi galbeni și albi.

Concret, din portul Mahmudia am luat-o pe brațul Sfântu Gheorghe al Dunării, în aval, iar la un moment dat am făcut stânga pe canalul Ostrov până la km 18, marcat de un steag. Pe drum ne-am intersectat cu canalele Isac și Uzlina.

Apoi am intrat în canalul Filat, ce se intersecta cu canalul Gorgova unde aveam să revenim, dar mai întâi am mers pe canalul Potcoava și mai departe pe lacul Potcoava, apoi am ajuns în cel mai mare lac din zonă, lacul Gorgova prin intermediul canalului Gorgova.

Apoi am intrat în canalul Crulih spre lacul Crulih și mai departe în lacul Cuzminț unde am văzut o colonie de cormorani. A urmat lacul Litcov și Rezervația Nouă Mahmudia și înapoi în portul Mahmudia.

Rezervația Nouă Mahmudia

Acum aproximativ 2 ani, chiar peste Dunăre de Mahmudia, o zona întinsă de pământ a fost inundată artificial și poartă numele în acest moment de Rezervația Nouă Mahmudia. Această nouă zonă a creat nu doar un acces foarte facil, printr-un canal, către toată Delta Dunării – către toate canalele și bălțile ei, către brațul Sulina sau către Pădurea Letea, de exemplu – ci a dezvoltat, cu această ocazie, un microclimat foarte propice pentru multe specii de păsări și pești de a se dezvolta în voie, fără ca intervenția noastră să atenteze în vreun fel asupra lor.

Cum s-a reușit acest lucru? Simplu: apa din noua zonă creată are o adâncime mică și nu se poate străbate cu niciun fel de ambarcațiune, motiv pentru care toate vietățile din această zonă cresc în voie și adaugă frumusețe locului.

Galerie fotografii excursie excursie cu barca pe canalele si baltile de la Mahmudia

Traseu parcus de catre Claudiu Ciobanu

ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ARTICOLE RECENTE

canalul perivolovca din delta dunarii

Canalul Perivolovca

0
Canalul Perivolovca din Delta Dunarii. Galerie fotografii Canalul PerivolovcaLocalizare pe harta Canalul Perivolovca