marți, 29 noiembrie 2022
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii

Rezervatia Noua Mahmudia

Chiar lângă Mahmudia, o zona întinsă de pământ a fost inundată artificial și poartă numele în acest moment de Rezervația Nouă Mahmudia. Această nouă zonă a creat nu doar un acces foarte facil către toată Delta Dunării: către toate canalele și bălțile ei, către brațul Sulina sau către Pădurea Letea, de exemplu, ci a dezvoltat, cu această ocazie, un microclimat foarte propice pentru multe specii de păsări și pești de a se dezvolta în voie, fără ca intervenția noastră să atenteze în vreun fel asupra lor.

Cum s-a reușit acest lucru? Simplu: apa din noua zonă creată are o adâncime mică și nu se poate străbate cu niciun fel de ambarcațiune, motiv pentru care toate vietățile din această zonă cresc în voie și adaugă frumusețe locului.

Proiectul de renaturare a zonei Carasuhat a fost realizat în parteneriat cu Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării și Consiliul Local Mahmudia. Proiectul de refacere ecologică a fostei zone agricole Carasuhat a costat 2,5 milioane de euro și a fost co-finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională.

Galerie fotografii Rezervatia Noua Mahmudia

Localizare pe harta Rezervatia Noua Mahmudia

Fotografii de Claudiu Ciobanu si Valeriu Potecea

ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ARTICOLE RECENTE

Pescarusul cu picioare galbene

Pescarusul cu picioare galbene – Larus michahellis

0
Generalitati: Pescarusul cu picioare galbene este o pasare de talie mare intalnita in apropierea baltilor, a lacurilor si de-a lungul litoralului.Descriere: (52-58 cm) Anvergura...
canalul perivolovca din delta dunarii

Canalul Perivolovca