2

Este o alternativa pentru cei care prefera in locul transportului „in comun” pe cel cu salupa privata pana in localitatea Mila 23.
Detaliat, traseul parcurs se prezinta astfel: pornim din orasul TulceaBratul Tulcea pana la mila 36 – canalul 36 – canalul Sontea – canalul Olguta (scurtatura) – canalul Sontea – lacul Ligheanca – canalul Comunal – Dunarea Veche – Localitatea Mila 23. La intoacere schimbam un pic peisajul pentru a evita monotonia astfel: Localitatea Mila 23 – Dunarea Veche – Canalul Sontea – Canalul 20 – Bratul Sulina – Orasul Tulcea.
Ca idee, traseul se parcurge in aproximativ 3 ore dus si pentru cei care au contact prima oara cu Delta Dunarii, chiar il recomandam deoarece vor vedea in aceasta tura cam tot ceea ce inseamna peisaj specific al Deltei Dunarii: canale strajuite de plopi si salcii, canale cu stuf, zone cu nuferi galbeni, zone cu nuferi albi. Pe lacul Ligheanca daca aveti noroc veti vedea pelicani si lebede albe, iar pe canale cormorani, egrete albe, starci, lisite si multe alte specii de pasari pe care nu le-ati fi descoperit daca navigati pe bratul Sulina. Ajunsi la Mila, pe langa lacurile si canalele din apropiere mai puteti vizita si singura manastire din delta, Manastirea Stipoc. Si pentru acest traseu avem o recomadare.

Canalul 36Canalul SonteaCanalul Olguta
Canalul OlgutaCanalul OlgutaCanalul Sontea
Canalul SonteaCanalul SonteaCanalul Sontea
Canalul lac LigheancaLacul LigheancaLacul Ligheanca
Lacul LigheancaCanalul Comunal Mila 23Localitatea Mila 23
Canalul 20Confluenta canalul 20 cu bratul SulinaConfluenta canalul 20 cu bratul Sulina

© Redactia info-delta.ro

DISTRIBUIȚI


2 COMENTARII

  1. Buna ziua, imi puteti da va rog o recomandare pentru un transportator care ar fi dispus sa pargurga acest traseu, pentru un grup mic de persoane?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole din sectiune