vineri, 24 mai 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăExcursii in Delta DunariiTrasee din Delta Dunarii in imaginiExcursie cu barca din Mila 23 la Manastirea Stipoc

Excursie cu barca din Mila 23 la Manastirea Stipoc

Excursie cu barca din localitatea Mila 23 la manastirea Stipoc. Detaliat, traseul parcurs se prezinta astfel: Localitatea Mila 23canalul Eraclelacul Babina – canalul Pardina – Manastirea Stipoc.
Daca hotarati ca v-ati pierdut interesul pentru lacurile apropiate Milei 23, este bine sa va umpleti rezervorul cu benzina si porniti la drum spre Babina, un lac plin de dintoase fioroase si bibani parca desprinsi din Jurasic Park (aviz pescarilor!).
Ce sa mai vorbim, am plecat in calatoria noastra! Intram pe drumul batut in fiecare zi spre lacurile Trei Iezere si Bogdaproste, adica pe canalul Eracle, trecem de intrarea pentru lacurile amintite, si tinem drumul inainte. Drumul este relativ usor , canalul serpuieste prin lumina difuza a diminetii. Canalul Eracle ajunge la o intersectie cu Garla Lopatna, care duce spre lacul Matita, facem o poza… pelicani, pasari, nuferi o frumusete si continuam drumul inainte. Canalul ne joaca putine feste acum, serpuieste intruna, intr-un final drumul merge drept, intrarea spre lacul Babina fiind pe aproape. Imediat ce apare pe dreapta o casuta, parca desprinsa din povesti despre pescari cu barba alba pana la pamant, se face si intrarea spre “Mecca” pescarilor. Am intrat pe canal, mergem incet, se ingusteaza din ce in ce mai mult, intram intr-o mica balta de cativa zeci de metri patrati, continuam drumul pe canal si iata, am ajuns. Dimensiunea lacului Babina este destul de mare, undeva in capatul opus se face o intrare ascunsa de o insula pe un alt lac Dracului ii spune. Cand ajungi acolo ai impresia ca este de fapt acelasi loc dar te inseli, lacul Dracului este fratele siamez al Babinei.
Plecam, continuand calatoria noastra, ca mai avem un loc de vizitat. Iesim de pe lac, ajungem la canalul de unde am intrat pe Babina si nu o luam pe drumul pe care am venit, ci tinem drumul spre dreapta direct spre canalul Pardina si grindul cu acelasi nume. Peisajul se schimba, parca suntem in stepa mongola cu ciulini rostogolindu-se in bataia vantului.
Dupa ceva timp apare o oaza de pomi si flori de zici ca ai ajuns in rai. Manastirea Stipoc este un excelent popas pentru pescarul sau turistul insetat de apa si reculegere spirituala. Plecam inapoi spre Mila 23 plini de amintiri placute si poate mai inaltati spiritual.

Galerie fotografii excursie cu barca din localitatea Mila 23 la Manastirea Stipoc

© Material si imagini Mihai Mihalache

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

muzeul ivan patzaichin mila 23

Muzeul Ivan Patzaichin din Mila 23, Delta Dunarii

0
Muzeul Ivan Patzaichin – Centru de Inovare Comunitară, construit pe locul casei părinților lui Ivan Patzaichin din satul Mila 23, omagiază realizările excepționale ale...

RECOMANDAM

Casa Vaida Mila 23

Casa Vaida – Mila 23

0