miercuri, 22 mai 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii

Orasul Tulcea

Orasul Tulcea se afla situat in judetul Tulcea, fiind resedinta de judet a acestui judet, devenind la data de 14 noiembrie 1878, capitala judetului cu acelasi nume, fiind cel mai important oras al Dobrogei.

Istoria orasului Tulcea

Orasul are o suprafata de 14 km patrati, o populatie de aproape 100.000 de mii de locuitori. Numele de Tulcea al orasului este este consemnat in documente destul de tarziu fiind mentionat pentru prima data in documente de Diodor din Sicilia in secolul 3 i.H. sub numele de Aegyssus.
Orasul TulceaPrima atestare documentara ce mentioneaza numele “Tulcea”, o reprezinta jurnalul de calatorie din 1506 al consului Andrei Taranowski.

Incepand cu anul 1595, orasul va fi cunoscut sub numele de Tulcea, fiind regasit pe o harta intocmita de genovezul Paolo Giorgici.

In perioada dintre anii ‘70 si prezent, orasul Tulcea a cunoscut o dezvoltare economico-sociala continua, fiind al doilea oras ca importanta din Dobrogea.

Tulcea se invecineaza pe de o parte cu cel mai tanar pamant al Europei ( aluviunile Deltei Dunarii) pe de alta parte cu unii dintre cei mai vechi munti ai Planetei (Macin, masivul hercinic cu varsta de aproximativ 400 milioane de ani).
monumentul Independentei TulceaPrivit de pe colina vechii Aegyssus, unde astazi se afla Monumentul Independentei, largul cot al Dunarii, pe malul caruia e cladit orasul, pare o dubla poarta; portul fiind cel care asigura intrarea pe de o parte in minunatele cai acvatice ale Deltei, tot el fiind cel care ofera prima treapta de pamant ferm celor care coboara de pe nave. Multe specii vegetale sau animale au constituit , totodata si importante resurse naturale, exploatabile economic care au atras oamenii pe aceste locuri din cele mai vechi timpuri.

Versantii celor sapte coline pe care s-a ridicat orasull Tulcea au configuratia unui amfiteatru natural cu deschidere spre Dunare.
Fluviul Dunarea inscrie aici o mare bucla, cu un debit ce variaza intre 2.000 si 18.000 mc/s si o adancime maxima de 34 de metri in dreptul hotelelui “Delta”.

Obiective turistice in Tulcea

Localizare pe harta a obiectivelor de interes turistic din orasul Tulcea

Parcurile din municipiul Tulcea

Parcul Sfantu Gheorghe – Piata Noua, Parcul Personalitatilor, Parcul Lac Ciuperca, Parcul Oraselul Copiilor, Parcul Victoria, Parcul Veolia – Cartier Lotizare, Parcul Carol, Parcul 1 Mai – Piata Civica, Parcul cu Platani, Parcul Monumentul Independentei

Acces in localitate

Accesul in localitate se face terestru pe DN22/E87, pe cale ferata si fluvial.

Webcam Live Tulcea – camere web Tulcea 

Galerie fotografii din orasul Tulcea:

Fotografii Romeo Huidu | info-delta.ro

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Canal Obretinciuc – Obretinul Mic

0
Canalul ce face legatura intre lacul Obretinciuc - Lacul Obretinul Mic din Delta Dunarii. Galerie fotografii Canal Obretinciuc - Obretinul MicLocalizare pe harta Canal Obretinciuc...

RECOMANDAM