marți, 15 octombrie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăDobrogea de NordOrasul TulceaMuzee in orasul TulceaCentrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunarii - Acvariu Tulcea

Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunarii – Acvariu Tulcea

Situat în Tulcea, str. 14 noiembrie nr. 1, Centrul Muzeal Ecoturistic „Delta Dunării” numit și Acvariu Tulcea și-a deschis porțile către public la data de 25 februarie 2009. Muzeul a fost înființat în cadrul Programului Phare 2005 Cooperare Transfrontaliera România-Ucraina.

acvariu tulcea Centrul Muzeal Ecoturistic Delta DunăriiVizitarea muzeului îți ia cam 2-3 ore. Odată intrat în “lumea” Deltei te rupi de realitate. Construcție modernă, muzeul are trei nivele cel mai atractiv fiind demisolul, unde se află bazinele cu pești. La intrarea în muzeu, adică la parter, poți urmări documentare despre Delta Dunării și despre Dobrogea, prezentări de la geneza deltei și până în prezent (panouri cu informații, fotografii, hărți, diorame ce reconstituie flora și fauna specifică Dobrogei de Nord).

La etaj poți vedea minigrădina botanică, diorame cu flora și fauna, prezentarea de obiecte tradiționale, folosite de către localnicii Deltei, sala de joacă pentru copii, sala de conferințe. De asemenea, te poți relaxa câteva minute la cofetărie unde poți servi diverse produse.

La demisol se află acvariile, poate cea mai captivantă secțiune a muzeului. Primul acvariu este cilindric și prezintă un tub prin care te poți strecura pentru a privi peștii dinspre interior spre exterior. O idee fascinantă, să stai „lângă” un rechin. Urmează câteva culoare cu acvarii de dimensiuni imense și un tunel de sticlă pe sub cel mai mare bazin al muzeului (cel cu sturioni), care îți creează impresia că peștii înoată pe deasupra capului tău. Există pe culoar o ușă micuță unde intri într-o jumătate de cilindru și te simți ca și cum ai fi tu însuți în acvariu, la braț cu sturionii. În spiritul Deltei, tavanul muzeului este decorat cu plase de pescuit.

La Aqvarium îți sunt prezentate diverse specii de pești: din Dunăre și Marea Neagră, specii migratoare, pești de cultură, specii exotice.

Pe holul de la ieșire mai poți vedea un bazin cu broaște țestoase și îți poți cumpăra un suvenir de la magazinul muzeului.

Centrul găzduiește o expoziție permanentă ce prezintă în principal elemente caracteristice patrimoniului natural din Rezervația Biosferei Delta Dunării, alături de un acvariu public și diverse expoziții temporare.

Acvariul este echipat cu instalații moderne și are o capacitate de stocare a apei de 150 de tone. Aici puteți admira o colecție impresionantă formată din 24 de specii de pești indigeni întâlniți în Delta Dunării și Marea Neagră, 23 de specii de pești de recif, opt specii de nevertebrate marine și șase specii de corali aduse din Indonezia.

Vizitandu-l, poti concluziona ca pe buna dreptate este numit cel mai frumos acvariu din Romania.

Program de vizitare: Centrul Muzeal Eco-Turistic ”Delta Dunării”: luni inchis, marti – duminica 9:00 – 17:00 (ultima intrare la ora 16.00)

Galerie fotografii Centrul Muzeal Ecoturistic „Delta Dunarii” – Acvariu Tulcea

Material si imagini de Daniela Ungureanu

Galerie fotografii Acvariu Tulcea – 2016

Fotografii info-delta.ro

Localizare pe harta a Centrului Muzeal Ecoturistic „Delta Dunarii” – Acvariu Tulcea

Articolul Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunarii – Acvariu Tulcea actualizat in februarie 2024
ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

9 COMENTARII

  1. Buna ziua, Mâine, 27 august 2014, doresc sa vin cu un grup de 40 turiști, înscriși la agenția Montana din Galați, in jurul orei 11,00. Trebuie sa fac programare sau este suficientă aceasta informare ? Mulțumesc anticipat pentru răspuns !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

aurora boreală vizibilă din Delta Dunării

Aurora boreală în Delta Dunării

0
Marian Alexandru a surprins recent un fenomen rar în România: aurora boreală, vizibilă din Delta Dunării. Deși acest fenomen spectaculos este asociat mai ales...

RECOMANDAM