0
Generalitati: In prezent numarul lor este in scadere, datorita interventiei omului, fiind combatut pentru pagubele aduse sectorului piscicol.
Descriere: (48 cm). Penajul este in general negru cu nuante aramii pe aripi, capul fiind negru-cafeniu. In timpul pregatirii nuptiale penajul ia tente verzulii-stralucitoare, cu pete albicioase, lunguete. Capul si gatul devin cafenii. Pe timpul verii, pieptul prezinta nuante maro-roscate, iar barbia devine albicioasa pete albicioase de pe penaj disparand. Se deosebeste de cormoranul mare prin dimensiuni, prezentand cap mai mic, cioc scurt si coada mai lunga. Zboara cu batai de aripi mai dese decat ale cormoranului mare, cu scurte planari. Inotul este similar cu cel al cormoranului mare, mult scufundat in apa, gatul tinut drept iar ciocul indreptat in sus. Se hraneste cu peste.
Reproducerea : Cuibareste impreuna cu alte specii, preferand in special salciile pitice, alaturi de tiganusi, egrete mici, starci, etc. Depune in lunile mai -iunie 4-5 oua ce sunt clocite timp de 27 -28 de zile.
Habitat: Este intalnit numai ca pasare de vara, cuibarind indeosebi in Delta Dunarii, in salciile pitice din marile intinderi ale stufarisurilor, toamna retragandu-se in sudul Marii Negre si nord-vestul Marii Mediterane.

Imagini Romeo Huidu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole din sectiune

ULTIMELE COMENTARII

Va recomandam sa cititi

Cum a fost la Cormoran Resort din Uzlina, Delta Dunarii

Ani de-a randul am vazut din viteza barcii resortul Cormoran, avand drumuri in alte parti ale Deltei si de fiecare data cand am trecut pe langa el mi-am propus sa-l vizitez. Faptul ca a fost un pionierat in turismul din Delta Dunarii, ca in spatele acestui…