miercuri, 4 octombrie 2023
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii

Cormoranul mic – Phalacrocorax pygmeus

Generalitati: In prezent numarul lor este in scadere, datorita interventiei omului, fiind combatut pentru pagubele aduse sectorului piscicol.
Descriere: (48 cm). Penajul este in general negru cu nuante aramii pe aripi, capul fiind negru-cafeniu. In timpul pregatirii nuptiale penajul ia tente verzulii-stralucitoare, cu pete albicioase, lunguete. Capul si gatul devin cafenii. Pe timpul verii, pieptul prezinta nuante maro-roscate, iar barbia devine albicioasa pete albicioase de pe penaj disparand. Se deosebeste de cormoranul mare prin dimensiuni, prezentand cap mai mic, cioc scurt si coada mai lunga. Zboara cu batai de aripi mai dese decat ale cormoranului mare, cu scurte planari. Inotul este similar cu cel al cormoranului mare, mult scufundat in apa, gatul tinut drept iar ciocul indreptat in sus. Se hraneste cu peste.
Reproducerea:Cormoranul mic cuibareste impreuna cu alte specii, preferand in special salciile pitice, alaturi de tiganusi, egrete mici, starci, etc. Depune in lunile mai -iunie 4-5 oua ce sunt clocite timp de 27 -28 de zile.
Habitat: Este intalnit numai ca pasare de vara, cuibarind indeosebi in Delta Dunarii, in salciile pitice din marile intinderi ale stufarisurilor, toamna retragandu-se in sudul Marii Negre si nord-vestul Marii Mediterane.

Imagini Romeo Huidu

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Apus de soare delta dunarii

Apus de soare in Delta Dunarii – Video

0
Apusul de soare in Delta Dunarii este unul dintre cele mai frumoase momente pe care le poti trai in aceasta zona unica. In timp...

Pescuitul în luna octombrie

RECOMANDAM

Pensiunea 4 Salcii din Balteni de Sus

Pensiunea 4 Salcii

0