0
Generalitati: Specie protejata, in prezent fiind imputinata datorita vanarii in trecut pentru penele ei ornamentale dar si in urma modificarilor habituale facute de catre om. Specie ce se acomodeaza greu cu prezenta omului in mediul sau de viata.
Descriere: (90 cm). Penajul este alb uniform, cioc alungit de culoare galben-portocaliu.
Reproducerea : Femela depune in lunile aprilie-mai, 3-4 oua albastru-verzui deschis, a caror clocit este asigurat de ambii parteneri. Puii ies dupa o incubatie de 25-27 de zile.
Habitat: Se intalneste in anotimpul cald indeosebi in Delta Dunarii. Cuibareste prin intinderile de stuf, in locuri mai putin expuse inundatiilor, ferite de zgomot si de actiunea umana. Toamna se retrage pentru iernare inspre Marea Mediterana, unele exemplare ramanand in zona apelor neinghetate in regiunea estica a Deltei Dunarii, in iernile blande.

Imagini Romeo Huidu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole din sectiune

ULTIMELE COMENTARII

Va recomandam sa cititi

Tura cu canoea in Delta Dunarii

Stiti voi cum vine treaba asta? Daca prinzi gustul sa explorezi Delta Dunarii de la nivelul firului de apa, apoi nici ca te mai poti lasa de asta. Indiferent daca esti intr-un caiac sau intr-o canoe, experienta ce ti-o ofera o calatorie lenta pe canalele din…