vineri, 1 decembrie 2023
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii

Eretele de stuf – Circus aeruginosus

Generalitati: Pasare migratoare ce este prezenta la noi in tara, mai ales in Delta Dunarii, intre lunile martie si octombrie. Se hraneste cu pui si oua de pasari dar si cu rozatoare mici.
Descriere: (48-56 cm) Specie ce prezinta cioc masiv, inconvoiat, ascutit si puternic. Curbura maxilarului se inconvoaie inca de la baza ciocului, formand un semicerc neintrerupt pana la varf. Degete prevazute cu ghiare ascutite si foarte puternice. Masculul adult are penajul brun-roşcat, cu aripi şi coada cenuşii. Masculul juvenil are penajul brun, aripi cenusii mai deschise la culoare cu putin alb pe partea inferioara si coada cenusie. Femela adulta are penajul brun fata de cea juvenila ce are penaj brun negricios. Femelele depasesc in talie masculii.
Reproducerea: Femela depune 4- 5 oua albicios – verzui pe la sfarsilul lunii aprilie, oua ce sunt clocite timp de 33 de zile. Cuibareste in stuf.
Habitat: Eretele de stuf vaneaza pe campii si terenuri agricole fiind prezent mai ales in Delta Dunarii in perioada martie – octombrie. Incepand cu luna noiembrie, migreaza in Africa centrala, precum si in sud-vestul Asiei.
Fotografii de © Iliuta Goean
ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Obținerea permisului de pescuit recreativ ANPA – ghid 2024

0
Practicarea pescuitului recreativ în habitatele piscicole naturale, cu excepția Rezervației Biosferei „Delta Dunării“, se realizează pe baza permiselor emise anual de ANPA și eliberate...

RECOMANDAM