0
Generalitati: Pasare migratoare ce este prezenta la noi in tara, mai ales in Delta Dunarii, intre lunile martie si octombrie. Se hraneste cu pui si oua de pasari dar si cu rozatoare mici.
Descriere: (48-56 cm) Specie ce prezinta cioc masiv, inconvoiat, ascutit si puternic. Curbura maxilarului se inconvoaie inca de la baza ciocului, formand un semicerc neintrerupt pana la varf. Degete prevazute cu ghiare ascutite si foarte puternice. Masculul adult are penajul brun-roşcat, cu aripi şi coada cenuşii. Masculul juvenil are penajul brun, aripi cenusii mai deschise la culoare cu putin alb pe partea inferioara si coada cenusie. Femela adulta are penajul brun fata de cea juvenila ce are penaj brun negricios. Femelele depasesc in talie masculii.
Reproducerea: Femela depune 4- 5 oua albicios – verzui pe la sfarsilul lunii aprilie, oua ce sunt clocite timp de 33 de zile. Cuibareste in stuf.
Habitat: Vaneaza pe campii si terenuri agricole fiind prezent mai ales in Delta Dunarii in perioada martie – octombrie. Incepand cu luna noiembrie, migreaza in Africa centrala, precum si in sud-vestul Asiei.
Fotografii de © Iliuta Goean
DISTRIBUIȚI
Etichete:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole din sectiune