miercuri, 29 noiembrie 2023
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii

Fazanul – Phasianus colchicus

Generalitati: In tara noastra exista cateva subspecii importante de fazan, printre care amintim fazanul comun. Specie poligama, sedentara.
Descriere: (50-90 cm). Masculul are penajul auriu cu pene tarcate cu negru, galben sau cenusiu. Capul este albastrui cu reflexe mov si verzui . Masculul prezinta culori stralucitoare si re coada foarte lunga. Femela are corpul acoperit cu pene galbui – maronii prezentand pete mai intunecate si nuante gri inchis in regiunea capului, gatului si pe partile laterale ale pieptului. Se hranesc cu seminte si cu anumite specii de insecte.
Reproducerea: femela depune intre 9 – 15 oua verzui sau brun-maslinii incepand din aprilie pana-n iunie. Clocitul este efectuat numai de femela, pe solul bine infierbantat si dureaza 24 de zile. Masculii nu se implica sub nicio forma in cresterea puilor.
Habitat: pe timpul zilei sta in camp intre semanaturi sau iarba inalta, noaptea se retrage in padure, inoptand in arbori.
ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Obținerea permisului de pescuit recreativ ANPA – ghid 2024

0
Practicarea pescuitului recreativ în habitatele piscicole naturale, cu excepția Rezervației Biosferei „Delta Dunării“, se realizează pe baza permiselor emise anual de ANPA și eliberate...

RECOMANDAM