0
Generalitati: In tara noastra exista cateva subspecii importante de fazan, printre care amintim fazanul comun. Specie poligama, sedentara.
Descriere: (50-90 cm). Masculul are penajul auriu cu pene tarcate cu negru, galben sau cenusiu. Capul este albastrui cu reflexe mov si verzui . Masculul prezinta culori stralucitoare si re coada foarte lunga. Femela are corpul acoperit cu pene galbui – maronii prezentand pete mai intunecate si nuante gri inchis in regiunea capului, gatului si pe partile laterale ale pieptului. Se hranesc cu seminte si cu anumite specii de insecte.
Reproducerea : femela depune intre 9 – 15 oua verzui sau brun-maslinii incepand din aprilie pana-n iunie. Clocitul este efectuat numai de femela, pe solul bine infierbantat si dureaza 24 de zile. Masculii nu se implica sub nicio forma in cresterea puilor.
Habitat: pe timpul zilei sta in camp intre semanaturi sau iarba inalta, noaptea se retrage in padure, inoptand in arbori.
 
 
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole din sectiune

ULTIMELE COMENTARII

Va recomandam sa cititi

Cum a fost la Cormoran Resort din Uzlina, Delta Dunarii

Ani de-a randul am vazut din viteza barcii resortul Cormoran, avand drumuri in alte parti ale Deltei si de fiecare data cand am trecut pe langa el mi-am propus sa-l vizitez. Faptul ca a fost un pionierat in turismul din Delta Dunarii, ca in spatele acestui…