Descopera Delta Dunarii

Fazanul – Phasianus colchicus

Generalitati: In tara noastra exista cateva subspecii importante de fazan, printre care amintim fazanul comun. Specie poligama, sedentara.
Descriere: (50-90 cm). Masculul are penajul auriu cu pene tarcate cu negru, galben sau cenusiu. Capul este albastrui cu reflexe mov si verzui . Masculul prezinta culori stralucitoare si re coada foarte lunga. Femela are corpul acoperit cu pene galbui – maronii prezentand pete mai intunecate si nuante gri inchis in regiunea capului, gatului si pe partile laterale ale pieptului. Se hranesc cu seminte si cu anumite specii de insecte.
Reproducerea: femela depune intre 9 – 15 oua verzui sau brun-maslinii incepand din aprilie pana-n iunie. Clocitul este efectuat numai de femela, pe solul bine infierbantat si dureaza 24 de zile. Masculii nu se implica sub nicio forma in cresterea puilor.
Habitat: pe timpul zilei sta in camp intre semanaturi sau iarba inalta, noaptea se retrage in padure, inoptand in arbori.
Descopera Delta Dunarii
ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

incinta de pescuit stiuca dunavat 1

Galerie fotografii Incinta de pescuit Dunavăț 1

0
Incinta de pescuit Dunavăț 1 înseamnă bălți, canale și multă apă de explorat, într-un peisaj tipic Deltei Dunării. Știuca este principala atracție pentru pescarii...

Toamna în Delta Dunării

RECOMANDAM