0

Generalitati: este o specie de gasca care cuibareste in zona arctica a Europei, Asiei si Americii si care migreaza spre sud in sezonul rece.

Descriere: anvergura aripilor atinge 130 – 150 cm. Are o greutate situata intre 2 – 3 kg. Penajul are culoarea cenusie cu dungi negre si alb in jurul ciocului. Abdomenul este cenusiu brazdat transversal cu pete negre. Pe frunte prezinta o pata alba care nu ajunge niciodata la nivelul ochilor. Penajul cozii este de culoare neagra, cu partea inferioara alba. Ciocul este galben-rosiatic. Picioarele sunt rosii-caramizii.

Reproducerea: cuibareste in nordul Europei si al Asiei. Femela depune 3 – 6 oua pe care la va cloci timp de 22 – 27 de zile. Puii vor fi capabili sa zboare dupa 38-45 de zile.

Hrana: boabe de grau, de porumb, rapita sau ierburi acvatice.

Habitat: pasare de pasaj prin Romania, oaspete de iarna in Dobrogea, Campia Romana si in vestul tarii. Vine pe la jumatatea lunii octombrie si pleaca in prima parte a lunii martie.

Fotografii de © Iliuta Goean

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole din sectiune

ULTIMELE COMENTARII

Va recomandam sa cititi

Cum a fost la Cormoran Resort din Uzlina, Delta Dunarii

Ani de-a randul am vazut din viteza barcii resortul Cormoran, avand drumuri in alte parti ale Deltei si de fiecare data cand am trecut pe langa el mi-am propus sa-l vizitez. Faptul ca a fost un pionierat in turismul din Delta Dunarii, ca in spatele acestui…