0

Generalitati: este o specie de gasca care cuibareste in zona arctica a Europei, Asiei si Americii si care migreaza spre sud in sezonul rece.

Descriere: anvergura aripilor atinge 130 – 150 cm. Are o greutate situata intre 2 – 3 kg. Penajul are culoarea cenusie cu dungi negre si alb in jurul ciocului. Abdomenul este cenusiu brazdat transversal cu pete negre. Pe frunte prezinta o pata alba care nu ajunge niciodata la nivelul ochilor. Penajul cozii este de culoare neagra, cu partea inferioara alba. Ciocul este galben-rosiatic. Picioarele sunt rosii-caramizii.

Reproducerea: cuibareste in nordul Europei si al Asiei. Femela depune 3 – 6 oua pe care la va cloci timp de 22 – 27 de zile. Puii vor fi capabili sa zboare dupa 38-45 de zile.

Hrana: boabe de grau, de porumb, rapita sau ierburi acvatice.

Habitat: pasare de pasaj prin Romania, oaspete de iarna in Dobrogea, Campia Romana si in vestul tarii. Vine pe la jumatatea lunii octombrie si pleaca in prima parte a lunii martie.

Fotografii de © Iliuta Goean

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole din sectiune

ULTIMELE COMENTARII

Va recomandam sa cititi

Tura cu canoea in Delta Dunarii

Stiti voi cum vine treaba asta? Daca prinzi gustul sa explorezi Delta Dunarii de la nivelul firului de apa, apoi nici ca te mai poti lasa de asta. Indiferent daca esti intr-un caiac sau intr-o canoe, experienta ce ti-o ofera o calatorie lenta pe canalele din…