0
Generalitati: In tara noastra se gaseste in aproape toate padurile. Specie sedentara, de obicei monogama.
Descriere: (37-40 cm). Prezinta penaj diferit, roscat sau brun. Se hraneste cu rozatoare si pasari mici, pe care le vaneaza noaptea. Cand nu gaseste destula hrana se hraneste si cu rame si insecte.
Reproducerea : Femela depune intre lunile martie – mai un numar variabil de oua, 2-5, de culoare alba, pe care timp de 28 – 30 de zile le cloceste singura, masculul asigurand in acest timp hrana necesara. Puii parasesc cuibul (scorbura) dupa 35 de zile, atingand maturitatea sexuala dupa minim 1 an.
Habitat: se gaseste in aproape toate padurile din Romania.
 

 

 

 

Fotografie de © Romeo Huidu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole din sectiune

ULTIMELE COMENTARII

Va recomandam sa cititi

CORMORAN RESORT una dintre cele mai bune optiuni de cazare in Delta Dunarii

Delta Dunarii, a doua ca marime si cea mai bine conservata dintre deltele europene, este locul unde descoperi frumosul la fiecare clipire, auzi un sunet deosebit in fiecare secunda, simti ca traiesti dupa fiecare atingere. CORMORAN RESORT, situat in satul Uzlina, este punctul de plecare spre…

Impresii hotel Wels, Delta Dunarii

Cum a fost in minivacanta petrecuta la hotelul Wels din Baltenii de Sus, bratul Sfantu Gheorghe, Delta Dunarii. Cand ne-a spus Georgian, realizatorul emisiunii "In Carlig", ca vom fi cazati la hotelul Wels nici nu mi-am facut probleme. Ceva in interiorul meu mi-a spus ca totul…