joi, 16 mai 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii

Lacarul mare – acrocephalus arundinaceus

Generalitati:  Lacarul mare traieste in special in zonele cu stuf si trestie, in zonele cu apa mica si vegetatie acvatica. Este o pasare migratoare si cantatoare.

Descriere: (19 cm). Corpul este maroniu deschis pe partile superioare, alb pe partile inferioare, iar laterale sunt alburii. La nivelul ochilor are o dunga intunecata. Prezinta un cioc lung si destul de puternic. Intre mascul si femela penajul nu prezinta mari diferente.

Reproducerea: In luna mai femela depune 3-6 oua. Cuibul este impletit din frunze, iarba, pe tulpinile de stuf si este situat la 60–120 cm deasupra apei. Puii parasesc cuibul la 12-14 zile de la eclozare, timp in care ambii parinti ii hranesc.

Hrana:  Se hraneste cu insecte si alte nevertebrate.

Habitat:  Oaspete de vara al Europei, toamna migrand in Africa de Vest si Centrala. Este raspandit in Delta Dunarii si in baltile cu stufarisuri.

Fotografii Romeo Huidu

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Noua lege a pescuitului 2024

Noua Lege a pescuitului şi a protecţiei resursei acvatice vii –...

0
Noua LEGE a pescuitului și a protecției resursei acvatice vii a fost adoptată de către Camera Deputaților în data de 7 mai 2024, la...

RECOMANDAM