0

Generalitati: Corcodelul cu gat negru este un foarte bun inotator, ajungand cu usurinta la adancimi de 2-3 m. Atunci cand se simte amenintat se scufunda rapid si poate iesi la suprafata la o distanta de 20-30 m fata de locul scufundarii.

Descriere: (28-34cm) Vara are un penaj caracteristic, mult mai viu colorat, cu gatul negru, moturi pe obraji de culoare alba arcuite in jos ca un evantai. Spatele, aripile si capul sunt si ele de culoare neagra. Ochii sunt de culoare rosie.
Iarna, se aseamana cu corcodelul de iarna, penajul devenind mai sters, gatul si partile laterale ale capului devenind gri-cenusiu.

Reproducerea: cuibareste de obicei in perechi solitare dar si in colonii mixte, impreuna cu alte specii de corcodei si pasari. In lunile mai-iunie femela depune 3-4 oua intr-o singura ponta pe an. Dupa o incubatie de 21-22 zile ies puii, care in primele 2 saptamani sunt carati pe spate de catre mama.

Hrana: este alcatuita din nevertebrate acvatice din toate genurile dar si din pesti mici si amfibieni.

Habitat: zonele cu vegetatie ale lacurilor cu apa dulce din Europa, Africa de Nord, Asia, America de Sud si regiunile de sud-vest din SUA. In Romania se intalneste in diferite balti din tara. Iarna migreaza.

Fotografie de © Iliuta Goean

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole din sectiune

ULTIMELE COMENTARII