miercuri, 24 iulie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăDelta DunariiPasari din Delta DunariiPasari din Delta DunariiCorcodelul cu gat negru - Black-necked Grebe - Podiceps nigricollis

Corcodelul cu gat negru – Black-necked Grebe – Podiceps nigricollis

Generalitati: Corcodelul cu gat negru este un foarte bun inotator, ajungand cu usurinta la adancimi de 2-3 m. Atunci cand se simte amenintat se scufunda rapid si poate iesi la suprafata la o distanta de 20-30 m fata de locul scufundarii.

Descriere: (28-34cm) Vara are un penaj caracteristic, mult mai viu colorat, cu gatul negru, moturi pe obraji de culoare alba arcuite in jos ca un evantai. Spatele, aripile si capul sunt si ele de culoare neagra. Ochii sunt de culoare rosie.
Iarna, se aseamana cu corcodelul de iarna, penajul devenind mai sters, gatul si partile laterale ale capului devenind gri-cenusiu.

Reproducerea: cuibareste de obicei in perechi solitare dar si in colonii mixte, impreuna cu alte specii de corcodei si pasari. In lunile mai-iunie femela depune 3-4 oua intr-o singura ponta pe an. Dupa o incubatie de 21-22 zile ies puii, care in primele 2 saptamani sunt carati pe spate de catre mama.

Hrana: este alcatuita din nevertebrate acvatice din toate genurile dar si din pesti mici si amfibieni.

Habitat: zonele cu vegetatie ale lacurilor cu apa dulce din Europa, Africa de Nord, Asia, America de Sud si regiunile de sud-vest din SUA. In Romania se intalneste in diferite balti din tara. Iarna migreaza.

Fotografie de © Iliuta Goean

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Influența presiunii atmosferice asupra hrănirii peștilor

0
Influența presiunii atmosferice asupra hrănirii peștilor este un subiect complex care implică multiple mecanisme și variabile. Înțelegerea modului în care presiunea atmosferică afectează comportamentul...

RECOMANDAM