0

Generalitati: Este o pasare de pasaj putin numeroasa la noi in tara.
Descriere: (30cm) Iarna si in timpul pasajului penajul este cenusiu cu penele aripilor si ale cozii patate mai inchis si abdomenul alb. Vara (in perioada cuibaritului) penajul este negru cu pete mai deschise in jumatatea posterioara a corpului.
Reproducerea: Femela depune 4 oua intr-o singura serie pe an intr-un cuib construit pe pamant.
Hrana: Se hraneste cu viermi, moluste, crustacee si insecte acvatice.
Habitat: traieste in zona malului apelor, iar toamna migreaza catre Europa de Vest, Africa de nord si ecuatoriala, Delta Nilului si Asia de sud.

Fotografii de © Iliuta Goean

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole din sectiune

ULTIMELE COMENTARII