marți, 9 august 2022
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăDelta DunariiPasari din Delta DunariiNotatita - Phalaropus lobatus

Notatita – Phalaropus lobatus

Generalitati: cunoscuta si sub denumirea de notatita cu cioc subtire, este o specie caracteristica zonelor de tundra, cu lacuri putin adanci si multa vegetatie.
Descriere: (17-19cm) Anvergura aripilor este de circa 31 – 34 cm. Greutate corpului de pana la 48 g. Adultii au infatisare similara, cu mentiunea ca femela este mai mare, are culorile mai intense si pata rosie ruginie de pe gat este mai intinsa. Capul si spatele sunt de un cenusiu inchis.
Reproducerea: In iunie, femela depune in mod obisnuit 4 oua, cu o dimensiune medie de 29 x 20,5 mm si o greutate medie de 3,9 g. Incubatia dureaza 17 – 21 de zile si este asigurata numai de mascul. Tot masculului ii revine sarcina de a ingriji puii pana ce acestia devin zburatori la 18 – 22 de zile.
Hrana: Se hraneste cu insecte, viermi, melci, furnici, crustacee, seminte.
Habitat: Notatitele se intalnesc in vecinatatea apelor (de-a lungul malurilor raurilor, lacurilor) si in tinuturile mlastinoase din tundra, adesea pe malul marii.

Fotografii de © Iliuta Goean

ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ARTICOLE RECENTE

Cetatea Orgame Argamum

Cetatea Argamum – Video

0
Cetatea Argamum se afla pe malul lacului Razim,  in apropierea localitatii Jurilovca, pe Capul Dolosman.