0

Generalitati: cunoscuta si sub denumirea de notatita cu cioc subtire, este o specie caracteristica zonelor de tundra, cu lacuri putin adanci si multa vegetatie.
Descriere: (17-19cm) Anvergura aripilor este de circa 31 – 34 cm. Greutate corpului de pana la 48 g. Adultii au infatisare similara, cu mentiunea ca femela este mai mare, are culorile mai intense si pata rosie ruginie de pe gat este mai intinsa. Capul si spatele sunt de un cenusiu inchis.
Reproducerea: In iunie, femela depune in mod obisnuit 4 oua, cu o dimensiune medie de 29 x 20,5 mm si o greutate medie de 3,9 g. Incubatia dureaza 17 – 21 de zile si este asigurata numai de mascul. Tot masculului ii revine sarcina de a ingriji puii pana ce acestia devin zburatori la 18 – 22 de zile.
Hrana: Se hraneste cu insecte, viermi, melci, furnici, crustacee, seminte.
Habitat: Notatitele se intalnesc in vecinatatea apelor (de-a lungul malurilor raurilor, lacurilor) si in tinuturile mlastinoase din tundra, adesea pe malul marii.

Fotografii de © Iliuta Goean

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole din sectiune

ULTIMELE COMENTARII

Va recomandam sa cititi

Cum a fost la Cormoran Resort din Uzlina, Delta Dunarii

Ani de-a randul am vazut din viteza barcii resortul Cormoran, avand drumuri in alte parti ale Deltei si de fiecare data cand am trecut pe langa el mi-am propus sa-l vizitez. Faptul ca a fost un pionierat in turismul din Delta Dunarii, ca in spatele acestui…