duminică, 19 mai 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii

Pescarusul asiatic – Larus ichthyaetus

Generalitati: oaspete de iarna in tara noastra fiind intalnit destul de rar. Vine in sezonul rece din Asia Centrala si regiunea nordica a Caspicei, unde cuibareste.
Descriere: (66 cm) penajul este diferit in functie de anotimp. Vara este negru pe cap si varfurile aripilor, argintiu pe spate si alb pe restul corpului. Varful ciocului este rosu. Iarna negrul capului dispare, acesta devenind alb, avand doar obrajii si cate o pata in regiunea auriculara mai intunecata. Rosul din varful ciocului devine galben.
Reproducerea: cuibareste in regiunea nordica a Caspicei.
Hrana: Se hraneste in principal pe peste, crustacee, insecte si mamifere mici, dar si cu oua de pasari, reptile si seminte.
Habitat: la noi in tara zona unde poate fi intalnit el mai des este in aria Naturala Protejata Lacul Beibugeac-Plopu, situata in apropierea Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii.

Fotografii de © Iliuta Goean

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Noua lege a pescuitului 2024

Noua Lege a pescuitului şi a protecţiei resursei acvatice vii –...

0
Noua LEGE a pescuitului și a protecției resursei acvatice vii a fost adoptată de către Camera Deputaților în data de 7 mai 2024, la...

RECOMANDAM