0
Descriere: Lungimea corpului variaza intre 17 cm si 23 cm fara coada, coada avand intre 5 cm si 8 cm. Greutatea adultului este situata intre 24 – 34 g. Blana are peri scurti si prezinta variatii de culoare, cu un amestec de galben-roscat si cafeniu pe crestetul capului, negru pe varful botului si pe unghii si alburiu pe barbie si gat.
Reproducerea : Se inmulteste primavara, femela nascand o data sau de doua ori pe an, cate 3-8 pui dupa o gestatie de 27-29 zile.
Hrana: Hrana variaza in raport cu anotimpul si regiunea respectiva. Pe timpul verii consuma tot felul de seminte, radacini, boabe de cereale, fiind direct daunator culturilor agricole datorita galeriilor sale. Rar consuma si hrana animala.
Habitat: Traieste pe ogoare, izlazuri, santuri, diguri, marginea drumurilor, nedepasind altitudinea de 300 m. Isi sapa galerii lungi de 30 – 150 m cu adancimi de la 80 cm pana la 6 m, unde isi aduna provizii pentru iarna.

Fotografii de
© Iliuta Goean
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole din sectiune

ULTIMELE COMENTARII

Va recomandam sa cititi

Cu familia in Delta Dunarii si o recomandare de cazare: Casa de Vacanta Bunica Maria din Mahmudia

Nu am mai fost în Delta Dunării de când eram copil și mergeam cu ai mei în zona Crișan, pe brațul Sulina al Dunării. Rememorez, cumva, câteva imagini de atunci cu canalele, vegetația și păsările, însă nu îmi amintesc foarte multe. Ei bine, la început de…

Tura cu canoea in Delta Dunarii

Stiti voi cum vine treaba asta? Daca prinzi gustul sa explorezi Delta Dunarii de la nivelul firului de apa, apoi nici ca te mai poti lasa de asta. Indiferent daca esti intr-un caiac sau intr-o canoe, experienta ce ti-o ofera o calatorie lenta pe canalele din…