0
Generalitati: Oaspete de vara, intalnindu-se in toata tara, in zonele cu iarba scurta.
Descriere: (25–30cm): Pasare inconfundabila, recunoscuta dupa creasta portocalie de pe cap pe care o poate desface sau strange. Pe spate si aripi are dungi albe cu negru. Prezinta cioc lung si usor curbat in jos. Zborul este neregulat, haotic, gen fluture. Produce un sunet caracteristic si inconfundabil : „pu-pu-pu”. Se hraneste la sol cu insecte, viermi.
Reproducerea: Isi stabileste cuibul in general intr-o scorbura sau gaura in copac, pe care o captuseste cu fecale urat mirositoare ce actioneaza ca un scut impotriva pradatorilor.
Habitat: Prezenta in lunile calde in toata tara, cuibaresc in arbori si se hranesc in zonele inierbate.

Fotografii de © Iliuta Goean

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole din sectiune

ULTIMELE COMENTARII

Va recomandam sa cititi

Tura cu canoea in Delta Dunarii

Stiti voi cum vine treaba asta? Daca prinzi gustul sa explorezi Delta Dunarii de la nivelul firului de apa, apoi nici ca te mai poti lasa de asta. Indiferent daca esti intr-un caiac sau intr-o canoe, experienta ce ti-o ofera o calatorie lenta pe canalele din…