0
Descriere: Este un gasteropod pradator ce a fost introdus in marile europene din Extremul Orient. Cochilia este mare si groasa si se compune din 7-8 spire separate de suturi adinci. Atinge lungimea de 190 mm si latimea de 160 mm. Canalul sifonal este relativ scurt si larg, cu o crestatura adinca. Suprafata cochiliei este marcata cu modele distincte, cu numeroase creste spirale paralele traversate de santuri de crestere transversale adinci. Marginea de sus a fiecareii spire este acoperita cu tuberculi cornosi. Culoarea cochiliei merge de la galben pal la rosiatic-maroniu, adesea cu linii radiare sau spirale intunecate. Interiorul aperturii este portocaliu aprins, galben sau brun.
Reproducerea: Se inmulteste prin oua. Durata incubarii este de aproximativ 17 zile, in conditiile unei temperaturi a mediului de 18 – 20 grade C.
Hrana: Se hraneste mai ales cu Mytylus galloprovincialis (Midia)
Habitat: Prin anii 1940 a fost introdusa in Marea Neagra unde s-a inmultit foarte repede. Traieste pe substraturile nisipoase si stincoase de la linia tarmului pana la 30 metri adincime.
Rapana venosa Rapana venosa Rapana venosa
Rapana venosa Rapana venosa Rapana venosa

 

Fotografii de © info-delta.ro

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole din sectiune

ULTIMELE COMENTARII