miercuri, 17 august 2022
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii

Rapana – Rapana venosa

Descriere: Este un gasteropod pradator ce a fost introdus in marile europene din Extremul Orient. Cochilia este mare si groasa si se compune din 7-8 spire separate de suturi adinci. Atinge lungimea de 190 mm si latimea de 160 mm. Canalul sifonal este relativ scurt si larg, cu o crestatura adinca. Suprafata cochiliei este marcata cu modele distincte, cu numeroase creste spirale paralele traversate de santuri de crestere transversale adinci. Marginea de sus a fiecareii spire este acoperita cu tuberculi cornosi. Culoarea cochiliei merge de la galben pal la rosiatic-maroniu, adesea cu linii radiare sau spirale intunecate. Interiorul aperturii este portocaliu aprins, galben sau brun.
Reproducerea: Se inmulteste prin oua. Durata incubarii este de aproximativ 17 zile, in conditiile unei temperaturi a mediului de 18 – 20 grade C.
Hrana: Se hraneste mai ales cu Mytylus galloprovincialis (Midia)
Habitat: Prin anii 1940 a fost introdusa in Marea Neagra unde s-a inmultit foarte repede. Traieste pe substraturile nisipoase si stincoase de la linia tarmului pana la 30 metri adincime.
 

Fotografii de © info-delta.ro

ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ARTICOLE RECENTE

Cetatea Orgame Argamum

Cetatea Argamum – Video

0
Cetatea Argamum se afla pe malul lacului Razim,  in apropierea localitatii Jurilovca, pe Capul Dolosman.