0

Generalitati: una din cele mai frumoase rate. Este scufundatoare, de pasaj, ce soseste la noi in tara in luna februarie si pleaca in octombrie.

Descriere: (55 cm) masculul, in perioada imperecherii prezinta un penaj rosu aprins la cap, brun pe spate, negricios pe gusa, pantece si coada. Ciocul are culoarea rosu aprins. Femela are un penaj cafeniu, capul fiind jumatate brun in partea superioara si albicios in partea inferioara cu o linie mediana aflata sub ochi. Dupa perioada de imperechere atat masculul cat si femela isi pierd din intensitatea culorilor.

Reproducerea: cuibareste in stufarisuri in locuri foarte bine ascunse, femela depunand in luna mai 8 – 10 oua de culoare verde palid pe care le cloceste timp de 28 de zile.

Hrana: se hraneste cu vegetatia de pe fundul apei prin scufundare totala.

Habitat: La noi in tara in special in Delta Dunarii. Ierneaza in nordul Marii Mediterane, in Delta Nilului si India

 


Fotografii de
© Iliuta Goean
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole din sectiune

ULTIMELE COMENTARII

Va recomandam sa cititi

Tura cu canoea in Delta Dunarii

Stiti voi cum vine treaba asta? Daca prinzi gustul sa explorezi Delta Dunarii de la nivelul firului de apa, apoi nici ca te mai poti lasa de asta. Indiferent daca esti intr-un caiac sau intr-o canoe, experienta ce ti-o ofera o calatorie lenta pe canalele din…