0

Generalitati: o specie de rata destul de rara in tara noastra fiind intalnita mai ales in Delta Dunarii in perioada de iarna.

Descriere: (45-51 cm) masculul are capul verde, aripile albe cu albastru, pintecele rosu, baza cozii verde. Picioarele sunt portocalii. Femela este predominant cafenie cu albastru pe aripi. Caracteristic pentru aceasta specie de rata este ciocul lung, latit la capat ca o lingura (spatula).

Reproducerea: cuibareste in stufarisuri sau ierburi dese, femela depunand in lunile mai – iunie un numar de 8 – 10 oua de culoare alb-galbuie sau verzuie, pe care le cloceste timp de 23 – 25 de zile.

Hrana: se hraneste cu crustacee, moluste, insecte, larve, seminte, frunze, melci prin scufundarea ciocului in apa.

Habitat: in Dobrogea, indeosebi in Delta Dunarii. Pe timpul iernii migreaza catre zonele sudice, in nord-estul Africii, India, sudul Chinei, Japonia, Mexic si sudul Americii de Nord.


Fotografii de
© Iliuta Goean
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole din sectiune

ULTIMELE COMENTARII

Va recomandam sa cititi

CORMORAN RESORT una dintre cele mai bune optiuni de cazare in Delta Dunarii

Delta Dunarii, a doua ca marime si cea mai bine conservata dintre deltele europene, este locul unde descoperi frumosul la fiecare clipire, auzi un sunet deosebit in fiecare secunda, simti ca traiesti dupa fiecare atingere. CORMORAN RESORT, situat in satul Uzlina, este punctul de plecare spre…

Impresii hotel Wels, Delta Dunarii

Cum a fost in minivacanta petrecuta la hotelul Wels din Baltenii de Sus, bratul Sfantu Gheorghe, Delta Dunarii. Cand ne-a spus Georgian, realizatorul emisiunii "In Carlig", ca vom fi cazati la hotelul Wels nici nu mi-am facut probleme. Ceva in interiorul meu mi-a spus ca totul…