0

Generalitati: specie de rata scufundatoare, relativ rara la noi in tara, intalnita in perioada de iarna incepand cu noiembrie si pana in martie.

Descriere: (40-47 cm) anvergura aripilor de 65-75 cm. Diferente intre femela si mascul. Masculul este negru cu alb pe flancuri si pe burta, oglinda de pe aripi este alba iar pe cap prezinta un motul caracteristic mai lung primavara in perioada imperecherii. Ciocul este gri cu varful negru, picioarele galben-verzuie. Femela are penajul brun inchis cu nuante mai deschise pe flancuri si o mica pata alba la baza ciocului. Si femela prezinta o mica creasta in crestetul capului.

Reproducerea: femela cuibareste bine ascunsa in vegetatia bogata de pe malurile apelor. Depune 8-11 oua verzui pe care le cloceste timp de 24-26 de zile.

Hrana: se hraneste cu vegetatia de pe fundul apei prin scufundare totala.

Habitat: in perioada de iarna se intalneste in zona lacurilor litorale si in Delta Dunarii. In cazul iernilor foarte geroase migreaza catre zonele sudice, mai calde.


Fotografii de
© Iliuta Goean
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole din sectiune

ULTIMELE COMENTARII

Va recomandam sa cititi

Cum a fost la Cormoran Resort din Uzlina, Delta Dunarii

Ani de-a randul am vazut din viteza barcii resortul Cormoran, avand drumuri in alte parti ale Deltei si de fiecare data cand am trecut pe langa el mi-am propus sa-l vizitez. Faptul ca a fost un pionierat in turismul din Delta Dunarii, ca in spatele acestui…