duminică, 26 iunie 2022
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii

Rata rosie – Aythya nyroca

Generalitati: specie intalnita mai ales in Delta Dunarii dar si in baltile inconjurate de stufaris.
Descriere: (38 – 42 cm) Masculul este cafeniu-roscat intens, cu irisul alb, iar femela cafenie.
Reproducerea: Rata rosie cuibareste in desisul stufului sau in scorburile copacilor, femela depunand in lunile mai – iunie un numar de 8 – 10 oua de culoare rozalie pe care le cloceste timp de 24 – 26 de zile. Dupa 60 de zile puii devin independenti atingand maturitatea sexuala la un an.
Hrana: prin scufundare se hraneste cu plante acvatice, moluste, insecte acvatice si pesti mici.
Habitat: in Delta Dunarii. Ierneaza in Africa de Nord, valea Nilului, nordul Arabiei si in India.

Fotografii de © Iliuta Goean

ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ARTICOLE RECENTE

Noul cuantum al amenzilor in Delta Dunarii – proiect Hotarare de...

0
Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor a publicat pe site-ul sau proiectul de Hotarare a Guvernului privind actualizarea cuantumului amenzilor prevazute la art. 13 din Legea...