0

Generalitati: soseste la noi in tara in numar redus in octombrie, ierneaza in apropierea apelor neinghetate, venind din nordul Europei şi Siberiei. La inceputul lunii martie pleaca in zonele nordice. Numele acestei specii provine de la glasul sau rasunator.

Descriere: (46 cm) Masculul are capul verde-negricios, la fel si penajul pe spate. Femela are capul cafeniu cu penaj de culoare cenuşiu-deschisă. Picioarele sunt de culoare galbena.

Reproducerea: rareori cuibareste la noi in tara, identificandu-se cateva perechi in zona coloniei de la Purcelu.

Hrana: crustacee, insecte acvatice, moluste.

Habitat: la noi in tara in special in Delta Dunarii si Lunca Dunarii.

 


Fotografii de
© Iliuta Goean
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole din sectiune

ULTIMELE COMENTARII

Va recomandam sa cititi

Cum a fost la Cormoran Resort din Uzlina, Delta Dunarii

Ani de-a randul am vazut din viteza barcii resortul Cormoran, avand drumuri in alte parti ale Deltei si de fiecare data cand am trecut pe langa el mi-am propus sa-l vizitez. Faptul ca a fost un pionierat in turismul din Delta Dunarii, ca in spatele acestui…