0

Generalitati: Sorecarul comun este o pasare ocrotita prin lege la noi in tara.

Descriere: (46-58 cm) Anvergura aripiilor este intre 110 – 132 cm. Constitutie solida, gat scurt, cap relativ mare, aripi late si coada de lungime mijlocie. Culoarea penajului variaza de la maroniu inchis pana la aproape alb, cel mai des fiind intermediar cu nuante de maro. Pe piept coloritul este mai deschis. Remigele aripilor pe partea inferioara sunt alb-murdare. Picioarele sunt galbene.

Reproducerea: La inceputul lunii martie perechea incepe constructia cuibului in care femela depune 2 – 4 oua. Dupa 30-35 zile puii eclozeaza, parasind cuibul dupa 45 de zile.

Hrana: se hraneste cu soareci de camp, sobolani, harciogi, pe care le procura de pe terenurile agricole fiind o pasare folositoare.

Habitat: Cea mai raspandita si comuna pasare rapitoare din Europa. Se gaseste in Delta Dunarii, in locuri impadurite, zone agricole, pasuni si araturi preferand regiunile de deal.


Fotografii de
© Iliuta Goean
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole din sectiune

ULTIMELE COMENTARII

Va recomandam sa cititi

CORMORAN RESORT una dintre cele mai bune optiuni de cazare in Delta Dunarii

Delta Dunarii, a doua ca marime si cea mai bine conservata dintre deltele europene, este locul unde descoperi frumosul la fiecare clipire, auzi un sunet deosebit in fiecare secunda, simti ca traiesti dupa fiecare atingere. CORMORAN RESORT, situat in satul Uzlina, este punctul de plecare spre…

Impresii hotel Wels, Delta Dunarii

Cum a fost in minivacanta petrecuta la hotelul Wels din Baltenii de Sus, bratul Sfantu Gheorghe, Delta Dunarii. Cand ne-a spus Georgian, realizatorul emisiunii "In Carlig", ca vom fi cazati la hotelul Wels nici nu mi-am facut probleme. Ceva in interiorul meu mi-a spus ca totul…