joi, 18 aprilie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii

Sorecarul comun – Buteo buteo

Generalitati: Sorecarul comun este o pasare ocrotita prin lege la noi in tara.
Descriere: (46-58 cm) Anvergura aripiilor este intre 110 – 132 cm. Constitutie solida, gat scurt, cap relativ mare, aripi late si coada de lungime mijlocie. Culoarea penajului variaza de la maroniu inchis pana la aproape alb, cel mai des fiind intermediar cu nuante de maro. Pe piept coloritul este mai deschis. Remigele aripilor pe partea inferioara sunt alb-murdare. Picioarele sunt galbene.
Reproducerea: La inceputul lunii martie perechea incepe constructia cuibului in care femela depune 2 – 4 oua. Dupa 30-35 zile puii eclozeaza, parasind cuibul dupa 45 de zile.
Hrana: se hraneste cu soareci de camp, sobolani, harciogi, pe care le procura de pe terenurile agricole fiind o pasare folositoare.
Habitat: Cea mai raspandita si comuna pasare rapitoare din Europa. Se gaseste in Delta Dunarii, in locuri impadurite, zone agricole, pasuni si araturi preferand regiunile de deal.

Fotografii de © Iliuta Goean

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

delta dunarii fotografie drona

Delta Dunarii vazuta din drona – Galerie fotografii

0
Descoperă frumusețea Deltei Dunării cu o galerie de fotografii aeriene realizate cu drona. Fiecare imagine surprinde peisaje spectaculoase, de la canale întortocheate la habitate...
Canalul mitchina

Canalul Mitchina

RECOMANDAM

Casa Vaida Mila 23

Casa Vaida – Mila 23

0