duminică, 14 aprilie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii

Uliganul pescar – Osprey – Pandion haliaetus

Descriere: este o pasare de talie mijlocie cu o lungime de 50-65 cm si avengura aripilor intre 1,27 – 1,74 m. Adultii prezinta uniform pe partea dorsala un penaj de culoare brun inchis cu exceptia coazii care are un desen de culoare mai deschisa. Penajul pe partea ventrala a corpului este aproape uniform alb iar pe piept prezinta un guler de culoare bruna. Pe cap prezinta penaj de culoare alba. Fiind o pasare pradatoare specializata in capturarea pestilor are picioare lungi cu laba mare, degete puternice si gheare lungi.
Reproducerea: In luna aprilie femela depune 2-3 oua pe care le cloceste pe parcursul a 35 de zile. Uliganul pescar isi construieste cuibul in arbori inalti si nu cloceste la noi in tara.
Hrana: se hraneste in special cu peste care este prins prin plonjare in apa. Deseori se scufunda in apa pentru a prinde peste, avand la nari pentru protectie o lamela care se inchide inainte de plonjon.
Habitat: traieste pe langa lacuri, avand zona de reproducere nordul Europei (in special in Scotia) si migreaza toamna inspre Africa unde ierneaza. Toamna il intalnim in Delta Dunarii.
Fotografii de © Mihai Baciu
 
Fotografii de © Iliuta Goean
ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

icre de salau

Încheierea etapei de reintroducere a icrelor de șalău în Lacul Razim...

0
Pe 8 aprilie, campania anuală de repopulare a șalăului în complexul Razim-Sinoe, organizată de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD), a ajuns la final....
Canalul mitchina

Canalul Mitchina

RECOMANDAM