0
Descriere: este o pasare de talie mijlocie cu o lungime de 50-65 cm si avengura aripilor intre 1,27 – 1,74 m. Adultii prezinta uniform pe partea dorsala un penaj de culoare brun inchis cu exceptia coazii care are un desen de culoare mai deschisa. Penajul pe partea ventrala a corpului este aproape uniform alb iar pe piept prezinta un guler de culoare bruna. Pe cap prezinta penaj de culoare alba. Fiind o pasare pradatoare specializata in capturarea pestilor are picioare lungi cu laba mare, degete puternice si gheare lungi.
Reproducerea: In luna aprilie femela depune 2-3 oua pe care le cloceste pe parcursul a 35 de zile. Uliganul pescar isi construieste cuibul in arbori inalti si nu cloceste la noi in tara.
Hrana: se hraneste in special cu peste care este prins prin plonjare in apa. Deseori se scufunda in apa pentru a prinde peste, avand la nari pentru protectie o lamela care se inchide inainte de plonjon.
Habitat: traieste pe langa lacuri, avand zona de reproducere nordul Europei (in special in Scotia) si migreaza toamna inspre Africa unde ierneaza. Toamna il intalnim in Delta Dunarii.

.

Fotografii de
© Mihai Baciu

Fotografii de
© Iliuta Goean
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole din sectiune

ULTIMELE COMENTARII

Va recomandam sa cititi

Tura cu canoea in Delta Dunarii

Stiti voi cum vine treaba asta? Daca prinzi gustul sa explorezi Delta Dunarii de la nivelul firului de apa, apoi nici ca te mai poti lasa de asta. Indiferent daca esti intr-un caiac sau intr-o canoe, experienta ce ti-o ofera o calatorie lenta pe canalele din…