0
Descriere: este o pasare de talie mijlocie cu o lungime de 50-65 cm si avengura aripilor intre 1,27 – 1,74 m. Adultii prezinta uniform pe partea dorsala un penaj de culoare brun inchis cu exceptia coazii care are un desen de culoare mai deschisa. Penajul pe partea ventrala a corpului este aproape uniform alb iar pe piept prezinta un guler de culoare bruna. Pe cap prezinta penaj de culoare alba. Fiind o pasare pradatoare specializata in capturarea pestilor are picioare lungi cu laba mare, degete puternice si gheare lungi.
Reproducerea: In luna aprilie femela depune 2-3 oua pe care le cloceste pe parcursul a 35 de zile. Uliganul pescar isi construieste cuibul in arbori inalti si nu cloceste la noi in tara.
Hrana: se hraneste in special cu peste care este prins prin plonjare in apa. Deseori se scufunda in apa pentru a prinde peste, avand la nari pentru protectie o lamela care se inchide inainte de plonjon.
Habitat: traieste pe langa lacuri, avand zona de reproducere nordul Europei (in special in Scotia) si migreaza toamna inspre Africa unde ierneaza. Toamna il intalnim in Delta Dunarii.

.

Fotografii de
© Mihai Baciu

Fotografii de
© Iliuta Goean
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole din sectiune

ULTIMELE COMENTARII

Va recomandam sa cititi

Cum a fost la Cormoran Resort din Uzlina, Delta Dunarii

Ani de-a randul am vazut din viteza barcii resortul Cormoran, avand drumuri in alte parti ale Deltei si de fiecare data cand am trecut pe langa el mi-am propus sa-l vizitez. Faptul ca a fost un pionierat in turismul din Delta Dunarii, ca in spatele acestui…