0

Generalitati: Pasare de prada de dimensiuni mici.

Descriere: (30-39 cm) masculii cantaresc intre 110 – 170g iar femelele intre 180 – 270g. Avergura aripilor este de aproximativ 58-77cm. Masculul adult are penajul spatelui cenusiu inchos si dedesubt dungat transeversal fin cu roscat. Femela este dorsal cenusie asemanatoare cu masculul de uliu porumbar insa penajul este de culoare mai deschisa iar coada este mai lunga. Juvenilii seamana cu femela dar sunt mai maronii desupra iar pe piept are dungile transversale mai groase si mai rare. Aripile sunt largi, scurte si coada lunga, ambele fiind adaptari la manevre de zbor printre copaci.

Reproducerea: cuibareste in regiunile joase. Femela depune in luna mai 3 -5 oua albicioase cu pete brune pe care le cloceste singura timp de 32-37 de zile. Dupa circa sase saptamani puii parasesc definitiv familia.

Hrana: consta in pasarele mici si medii de la marimea unei vrabii, pana la sturz, mierla si porumbel in unele cazuri.

Habitat: Prezent in toata tara.


Fotografii de
© Iliuta Goean
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole din sectiune

ULTIMELE COMENTARII

Va recomandam sa cititi

Tura cu canoea in Delta Dunarii

Stiti voi cum vine treaba asta? Daca prinzi gustul sa explorezi Delta Dunarii de la nivelul firului de apa, apoi nici ca te mai poti lasa de asta. Indiferent daca esti intr-un caiac sau intr-o canoe, experienta ce ti-o ofera o calatorie lenta pe canalele din…