marți, 28 noiembrie 2023
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii

Farurile din Sulina

In numar de patru, farurile din Sulina reprezinta puncte de interes pentru turismul din zona.

Farul Vechi Sulina (Farul Comisiunii Europene a Dunarii) – Muzeu, reper intern al orasului Sulina, farul a fost construit, probabil la inceputul secolului al XIX-lea, pe malul drept al Dunarii si apartinea Administratiei Generale a Farurilor din Imperiul Otoman. La 1 aprilie 1879, Farul din Sulina este predat Comisiunii Europene a Dunarii, careia ii revenea, din acel moment, sarcina de a-I administra, intretine si repara. In perioada 1995-1997 constructia a fost restaurata de Ministerul Culturii si Cultelor. In prezent muzeul este inchis pentru renovare.

Farul nou de la Sulina – Farul se afla amplasat aproape de capatul digului de sud al gurii Canalului Sulina. Este o constructie cilindrica cu o inaltime de 48 metri, lumina sa fiind vizibila de la o distanta de 19 mile marine. Constructia farului a inceput in 1978 si s-a finalizat in 1983.

Farul de la Sulina de pe digul de Nord – A fost construit in anul 1887. Datorita lucrarilor de prelungire in mare a digurilor gurii Canalului Sulina, incepute in anul 1922, a fost oprita utilizarea acestui far pentru semnalizarea navigatiei pe timp de noapte.

Farul de la Sulina de pe digul de Sud – Construit din metal in forma de turn circular, in prezent deteriorat datorita hotilor de fier.  Are o inalțime de 11,6 metri. In 1922 farul a fost scos din functiune, fiind dizlocat de pe postamentul sau. A fost reinstalat in 1960.

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Obținerea permisului de pescuit recreativ ANPA – ghid 2024

0
Practicarea pescuitului recreativ în habitatele piscicole naturale, cu excepția Rezervației Biosferei „Delta Dunării“, se realizează pe baza permiselor emise anual de ANPA și eliberate...

RECOMANDAM