1
Cetatea Noviodunum este situata pe malul drept al Dunarii, in locul numit Pontonul Vechi, in apropierea orasului Isaccea, la cel mai important punct de trecere al fluviului. La cetate se ajunge usor, existand un indicator in apropiere de Primarie, drumul de acces fiind in stare buna, avand de parcurs aproximativ 2 km.
Cetatea Noviodunum – fortificatie romana – este una dintre cele mai vechi cetati din Dobrogea, in prezent acoperita aproape in intregime cu pamant. Se executa lucrari de scoatere la lumina a vestigiilor.
Rapida dezvoltare a orasului a determinat acordarea rangului de municipium.
Romanii, a caror prezenta in zona este atestata inca din sec. I i.Chr., au ridicat cetatea Noviodunum, principala statie a flotei dunarene Classis Flavia Moesica si sediu al unor importante unitati militare.
S-a deschis un site arheologic pentru recuperarea diverselor piese istorice, expuse la muzeul judetean Tulcea.Program de vizltare: mai-septembrie; 10 – 18; octombrie-aprilie 8 – 16; luni inchis
Informatii utile si mai detaliate despre cetatea Noviodunum:  www.noviodunum.ro
 
Localizare pe harta:

Acces: DN 22, Tulcea – Isaccea

Galerii fotografii cetatea Noviodunum

 

DISTRIBUIȚI


1 COMENTARIU

  1. Am fost Căpitanul portului Isaccea am vizitat cetatea Noviodumum de lângă munlclpiu Isaccea. Am vrut sami aduc aminte de timpurile frumoase findca eram foarte tânăr aveam 24 ani

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole din sectiune