0
Reper intern al orasului farul din Sulina este situat la 2,5 km distanta de malul actual al Marii Negre. Coordonatele geografice: N 45°09’37”,E 29°40’37”.
A fost construit, probabil la inceputul secolului al XIX-lea, pe malul drept al Dunarii si apartinea Administratiei Generale a Farurilor din Imperiul Otoman.
La 1 aprilie 1879, Farul din Sulina este predat Comisiunii Europene a Dunarii, careia ii revenea, din acel moment, sarcina de a-I administra, intretine si repara.
In perioada 1995-1997 constructia a fost restaurata de Ministerul Culturii si Cultelor.
Din anul 2003 a intrat in administrarea Institutului de Cercetari Eco-Muzeale Tulcea, fiind amenajat ca muzeu.
Acces: numai pe cale navigabila
 
Localizare pe harta:

Program de vizitare: Începând cu 14 mai 2019, Muzeul ”Farul Vechi” Sulina va fi închis timp de 36 de luni din motive obiective impuse de derularea proiectului „Punerea în valoare a potențialului istoric prin restaurarea și conservarea obiectivului Farul Vechi Sulina, județul Tulceaˮ, Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5 – Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, Prioritatea de investiții 5.1. – Conservarea protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural, apel de proiecte POR/2017/5/5.1/ITI/1.

Galerie fotografii – farul muzeu din Sulina

imagini Romeo Huidu | ICEM Tulcea

DISTRIBUIȚI


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole din sectiune