miercuri, 22 mai 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii

Farul din Sulina

Muzeul Farul Vechi Sulina. Reper intern al orașului, Farul din Sulina este situat la 2,5 km distanță de malul actual al Mării Negre.
A fost construit, probabil, la începutul secolului al XIX-lea, pe malul drept al Dunării și aparținea Administrației Generale a Farurilor din Imperiul Otoman. La 1 aprilie 1879, Farul din Sulina este predat Comisiunii Europene a Dunării, careia ii revenea, din acel moment, sarcina de a-l administra, întreține și repara. În perioada 1995-1997, construcția a fost restaurată de Ministerul Culturii și Cultelor. Din anul 2003, a intrat în administrarea Institutului de Cercetări Eco-Muzeale Tulcea, fiind amenajat ca muzeu.

Cum ajungi la Farul Vechi din Sulina

Accesul in orasul Sulina se face pe cale navigabilă. Adresa este: Sulina, str. a II-a, nr. 43

Program de vizitare muzeu

Incepând cu 14 mai 2019, Muzeul „Farul Vechi” Sulina va fi închis timp de 36 de luni din motive obiective impuse de derularea proiectului „Punerea în valoare a potențialului istoric prin restaurarea și conservarea obiectivului Farul Vechi Sulina, județul Tulcea”, Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5 – Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, Prioritatea de investiții 5.1. – Conservarea, protecția, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural, apel de proiecte POR/2017/5/5.1/ITI/1.

Galerie fotografii – farul muzeu din Sulina

Fotografii Romeo Huidu | ICEM Tulcea

Localizare pe harta a Muzeului Farul Vechi din Sulina

Articolul Muzeul Farul Vechi Sulina a fost actualizat in aprilie 2024
ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Canal Obretinciuc – Obretinul Mic

0
Canalul ce face legatura intre lacul Obretinciuc - Lacul Obretinul Mic din Delta Dunarii. Galerie fotografii Canal Obretinciuc - Obretinul MicLocalizare pe harta Canal Obretinciuc...

RECOMANDAM