marți, 5 decembrie 2023
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii

Farul din Sulina

Muzeul Farul Vechi Sulina. Reper intern al orasului farul din Sulina este situat la 2,5 km distanta de malul actual al Marii Negre.
A fost construit, probabil la inceputul secolului al XIX-lea, pe malul drept al Dunarii si apartinea Administratiei Generale a Farurilor din Imperiul Otoman.
La 1 aprilie 1879, Farul din Sulina este predat Comisiunii Europene a Dunarii, careia ii revenea, din acel moment, sarcina de a-I administra, intretine si repara.
In perioada 1995-1997 constructia a fost restaurata de Ministerul Culturii si Cultelor.
Din anul 2003 a intrat in administrarea Institutului de Cercetari Eco-Muzeale Tulcea, fiind amenajat ca muzeu.
Acces: numai pe cale navigabila

Program de vizitare: incepand cu 14 mai 2019, Muzeul ”Farul Vechi” Sulina va fi inchis timp de 36 de luni din motive obiective impuse de derularea proiectului „Punerea in valoare a potențialului istoric prin restaurarea si conservarea obiectivului Farul Vechi Sulina, județul Tulceaˮ, Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritara 5 – Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, Prioritatea de investiții 5.1. – Conservarea protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural, apel de proiecte POR/2017/5/5.1/ITI/1.

Galerie fotografii – farul muzeu din Sulina

Fotografii Romeo Huidu | ICEM Tulcea

Localizare pe harta a Muzeului Farul Vechi din Sulina

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Pescuitul în luna decembrie

0
Despre pescuitul în luna decembrie. Luna decembrie aduce cu sine temperaturi scăzute și condiții reci în mediul acvatic, iar pescuitul poate deveni o provocare...

RECOMANDAM