vineri, 17 mai 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăDelta DunariiAtractii Delta DunariiCimitirul maritim din Sulina

Cimitirul maritim din Sulina

Cimitirul maritim din Sulina este un ansamblu de monumente funerare ce are în componență cimitirul creștin (cimitirul CED, cimitirul ortodox, cimitirul ortodox de rit vechi- lipovenesc, cimitirul bisericilor europene occidentale), cimitirul bisericilor europene occidentale, cimitirul musulman și cimitirul evreiesc. Aici și-au găsit odihna veșnică marinari, piloți, mecanici de nave, funcționari CED, membri ai familiilor lor, locuitorii orașului, persoane decedate prin înec.

Ghiorghios Kontoguris, un notoriu pirat grec din secolul al XIX-lea, era cunoscut pentru tactica sa de a atrage navele pe țărm și a le jefui. Pe piatra funerară dedicată lui, putem observa sculptat un simbol clasic al piraților, un craniu, care sublinia notorietatea sa. Desigur, fiecare pirat are o legendă proprie, iar localnicii povestesc cu admirație despre modul în care este interpretată inscripția de pe mormântul lui Kontoguris:  „Ca să poți citi inscripția de pe piatra piratului trebuie să vii în cimitr la primele ore ale dimineții. Apoi umezești cu puțină apă placa și doar atunci, după ce se usucă puțin, va putea citi textul săpat în mozaic, literele sunt scoase clar în relief”.

Galerie fotografii Cimitirul maritim din Sulina

Localizare pe harta Cimitirul maritim din Sulina

Articolul Cimitirul maritim din Sulina a fost actualizat in noiembrie 2023

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

1 COMENTARIU

  1. Dintre mormintele celebre din cimitirul Sulinei ultimele patru fotografii, in ordine descrescatoare: Giovanni Matteucci- unul dintre cei mai renumiti directori ai casei de navigatie, William Simpson- inginerul sef care a coordonat modernizarea canalului navigabil Sulina, mana dreapta a lui Sir. C.H. Hartley, Printesa Ecaterina Moruzzi- casatorita fara acordul familiei si apoi sezmostenita, iar ultimul unul dintre cele trei morminte din acest cimitir care poarta insemnele pirateriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Noua lege a pescuitului 2024

Noua Lege a pescuitului şi a protecţiei resursei acvatice vii –...

0
Noua LEGE a pescuitului și a protecției resursei acvatice vii a fost adoptată de către Camera Deputaților în data de 7 mai 2024, la...

RECOMANDAM